Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Centrele “La Pedale” își închid porţile până la primăvară

Publicat: 12.11.2015

Iubitorii de sport și mișcare în aer liber iau o pauză de pedalat până la primăvară. Acesta este ultimul week-end din 2015 când mai pot face o plimbare gratuită cu una din bicicletele puse la dispoziția lor de Primăria Sectorului 1 în Parcurile Kiseleff, Herăstrău și Pădurea Băneasa.
Începând de luni, 16 noiembrie 2015, Centrele "La Pedale", primul sistem de bike-sharing gratuit din Capitală, își închid porțile pe toată perioada iernii. Ele urmează să fie redeschise în primăvara anului viitor, imediat ce condițiile meteo  o vor permite.

În anul 2015 aproximativ 70.000 de bucureşteni – adulți și copii – au pedalat gratuit cele 660 de biciclete verzi în parcurile Kiseleff, Herăstrău și Pădurea Băneasa.

Încă din anul 2008, în perioada aprilie-noiembrie, locuitorii Capitalei pot face plimbări gratuite cu bicicleta în parcurile Kiseleff și Herăstrău în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România – amenajat de Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Gate.

Începând cu vara anului 2015 centrele "La Pedale" s-au extins și în Pădurea Băneasa. Primăria Sectorului 1 a reamenajat complet Parcul Băneasa, din proximitatea Restaurantului Casa Albă, și a decis să amplaseze aici un centru de închiriat gratuit biciclete, după modelul celor preexistente în parcurile Kiseleff și Herăstrău. Prin deschiderea acestui centru, singura pădure a Capitalei  este accesibilă pentru bucureștenii care vor să se plimbe pe distanțe lungi, pe care nu le regăsesc în interiorul orașului.

Bicicletele sunt disponibile în trei modele – pentru copii, adolescenţi și adulți – și pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor. Cei dornici să facă o plimbare trebuie să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent și să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcționare.

Proiectul "La Pedale" este parte a unei acțiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraș după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut