Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Centru de zi pentru persoanele cu Alzheimer în cadrul Complexului Multifuncțional ”Caraiman”

Publicat: 27.02.2019

Cetățenii de toate vârstele, cu domiciliul legal în Sectorul 1, cu afecțiuni neurologice și neurodegenerative beneficiază de îngrijire de specialitate în cadrul celui mai nou centru deschis în cadrul Complexului Multifuncțional "Caraiman".

Persoanele diagnosticate cu boala Alzheimer, demență senilă, demență fronto-temporală, demență AVC, demență mixtă sau boala Pick sunt luate de la domiciliu de personal autorizat și aduse în cadrul Centrului de Zi Alzheimer unde beneficiază de terapie ocupațională și alte activități care îi ajută să dobândească anumite abilități. În plus, aparținătorii acestor bolnavi primesc servicii de consiliere psiho-socială.

"Ne-am propus să diversificăm serviciile medicale pe care le oferim cetățenilor Sectorului 1 prin intermediul Complexului Multifuncțional Caraiman. Deschiderea acestui centru răspunde unei nevoi reale a persoanelor care au în familie membri cu boli neurologice. În acest fel, calitatea vieții pacienților crește semnificativ, iar familiile lor sunt ușurate de sarcini greu sau imposibil de îndeplinit", afirmă primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Tot în cadrul acestui Centru, locuitorii Sectorului 1 cu afecțiuni ortopedice, post-traumatice sau post-operatorii, oncologice sau neurologice beneficiază de consultații și recomandări medicale de specialitate, precum și recuperare medicală: fizioterapie, kinetoterapie și reabilitare funcțională.

În Sectorul 1 funcționează, încă din anul 2008, Complexul Multifuncțional "Caraiman" care oferă o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate. Stomatologie, cardiologie, ginecologie, oftalmologie sau ORL sunt câteva dintre cabinetele cu aparatură performantă care funcționează în cadrul acestui centru medical. De asemenea, Complexul Caraiman are și un serviciu de ambulanță socială cu patru mașini, medici și asistente, prin care se asigură asistență medicală la domiciliu pentru persoanele în vârstă cu probleme grave de sănătate, cu pensii mici, persoane care au suferit accident vascular cerebral, infarct sau au alte probleme neurologice și nu se pot deplasa.

Serviciul Imagine și Relații cu Mass-Media
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut