Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Clotilde Armand: “Am convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local. Majoritatea PNL-PSD a sistat intenționat continuitatea serviciilor publice”

Publicat: 04.03.2024

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru luni, 4 martie 2024, o ședință extraordinară a Consiliului Local Sector 1. Pe ordinea de zi sunt două puncte importante: modificarea hotărârii de aprobare a bugetului general centralizat a Sectorului 1 și aprobarea Strategiei Smart City a Sectorului 1.

“Astăzi la ora 10.00 avem ședință de Consiliul Local și vă anunț că deja am depus plângere penală pe numele consilierilor locali PSD – PNL pentru că au sistat intenționat continuitatea serviciilor publice – lucru interzis prin lege. Ceea ce fac acești inconștienți se numește abuz în serviciu. După ce au tăiat bani de la spitale și i-au dat la Catedrala Mântuirii Neamului (în plină precampanie electorală), coaliția toxică din Consiliul Local a deturnat alte zeci de milioane lei pentru reconstrucția și dezvoltarea Sectorului 1 către interesele de partid, punând astfel în pericol funcționarea administrației locale,” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Departamentele de specialitate ale Primăriei Sectorului 1 au explicat care este urgența adoptării de urgență a celor două proiecte. Unul dintre motive este legat de faptul că, începând cu 1 martie 2024, administrația locală nu mai poate angaja cheltuieli, în urma unor amendamente depuse de consilierii locali la bugetul pe anul 2024. Totodată, Administrația Domeniului Public Sector 1 nu-și mai poate desfășura activitatea deoarece bugetul a fost tăiat substanțial, Complexul Multifuncțional Caraiman a fost nevoit să-și diminueze bugetul de investiții și au fost diminuate creditele bugetare pentru construirea celui mai mare bazin olimpic din Capitală, cel de la Colegiul Tehnic Media.

În timp ce noi avem ca prioritate Sănătatea și Educația, consilierii PNL-PSD preferă să direcționeze 10 milioane lei direct către Catedrala Mântuirii Neamului, din Sectorul 5 al Capitalei. Prin mai multe amendamente, coaliția toxică din Consiliul Local a deturnat alte zeci de milioane lei pentru reconstrucția școlilor (ex. Școala din Greenfield) și dezvoltarea Sectorului 1, au tăiat din banii alocați pentru modernizarea drumurilor și de la bazinul olimpic de la Colegiul Tehnic Media către interesele de partid.Însă, poate cea mai mare grosolănie pe care au făcut-o reprezentanții intereselor PNL-PSD, este cea legată de bugetul de funcționare ale sediilor administrației publice locale din Banu Manta nr. 9 și Str. Mureș nr. 18-24. Au tăiat bugetul atât de mult încât au fost sistate o serie de servicii esențiale pentru derularea activității funcționarilor cum ar fi: serviciile de pază, serviciile de mentenanță a celor două clădiri, serviciile de mentenanță la stațiile de încărcare a mașinilor electrice din parcarea primăriei, serviciile de telefonie etc.În Sectorul 1, stânga comasată PNL-PSD este în cădere. Sunt disperați, iar din acest motiv sabotează tot ce construiește aici. La fel au făcut și la Primăria Capitalei. Au blocat vineri votarea bugetului fără niciun motiv (repetă schema pe care au aplicat-o ani de zile în Sectorul 1)”, a mai  afirmat primarul Sectorului 1.

Ședința Consiliului Local Sector 1 poate fi urmărită live pe canalul de YouTube al Primăriei Sectorului 1 și pe site-ul www.primariasector1.ro .

Serviciul Imagine și Cultură

Tel. fix: 021/319.10.13/int.151

E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut