Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Clotilde Armand: “PNL și PSD refuză înlocuirea ascensoarelor vechi, acest Consiliu Local trebuie schimbat în 2024”

Publicat: 25.11.2023

Având în vedere numărul mare de solicitări venite din partea asociațiilor de proprietari și a cetățenilor Sectorului 1 referitoare la înlocuirea ascensoarelor vechi cu unele noi și performante energetic, Serviciul Imagine și Cultură a fost împuternicit să facă următoarele precizări:

Pentru actuala administrație investițiile în creșterea performanței energetice a clădirilor reprezintă o prioritate de grad zero. Una dintre componentele esențiale ale programului nostru în acest domeniu o constituie finanțarea de la bugetul local  cu costuri zero pentru cetățeni a înlocuirii ascensoarelor vechi și uzate moral din blocurile Sectorului 1 cu unele noi, cu consum redus de energie.

Majoritatea din Consiliul Local Sector 1 a refuzat, în ședința din 23 noiembrie 2023, să dezbată și să aprobe un proiect esențial pentru locuitori- "Rabla pentru ascensoare". Dacă acest proiect ar fi aprobat, Primăria Sectorului 1 ar decontat integral (100%) de la bugetul local lucrările realizate de Asociațiile de proprietari de înlocuire a lifturilor vechi și mari consumatoare de energie cu unele noi și prietenoase cu mediul.

"Coaliția PNL-PSD are cu totul alte interese decât nevoile legitime ale comunității Sectorului 1 de a avea lifturi moderne și sigure, de a trăi în clădiri performante energetic și de a plăti facturi mai mici la curent. După principiul după noi potopul, această coaliție toxică respinge orice investiție majoră pentru binele comunității crezând că astfel vor câștiga alegerile de anul viitor și vor relua jaful din banul public. Sunt convinsă că se înșeală, locuitorii Sectorului 1 au înțeles cu cine au de-a face și vor proceda în consecință: acest Consiliu Local trebuie schimbat în 2024," a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Proiectul "Rabla pentru ascensoare" este un program ușor de implementat, fără multă birocrație, care dă posibilitatea asociațiilor de proprietari să aibă controlul asupra acestor investiții. Primăria Sectorului 1 a ajuns la acest proiect după ce timp de mai bine de un an, majoritatea PSD-PNL din Consilul Local a respins, în 17 ședințe, un proiect similar prin  care Primăria ar fi demarat o procedură de înlocuire a unui număr de 891 de ascensoare. Valoarea totală a investiției era de 212.111.608 lei, inclusiv TVA.

Precizăm că fosta administrație locală a demarat două proceduri de achiziție publică care aveau ca scop atribuirea unor contracte privind ascensoarele din Sectorul 1.
Aceste proceduri priveau doar modernizarea ascensoarelor, și nu înlocuirea acestora cu unele noi, și se limitau doar la blocurile reabilitate termic. Cea de-a doua procedură se referea la înlocuirea a 60 de ascensoare, la prețuri supraevaluate la momentul respectiv/ ascensor. Ambele proceduri au fost anulate pe motiv de neconformitate.

"În ciuda unei majorități ostile în Consiliul Local, care votează doar în favoarea grupurilor de interese pe care le servesc, noi am adus un program care rezolva rapid și integral problema ascensoarelor din blocurile din Sectorul 1. Unele dintre ele sunt adevărate pericole pentru locatari, au durata de viață depășită. Nu am venit cu cârpeli, să mai schimbăm un buton aici, un șurub dincolo, noi vrem înlocuirea completă a tuturor ascensoarelor vechi din Sectorul 1. Avem bani, avem voință, proiectul doar trebuie să fie aprobat de consilierii locali. Îi aștept pe locuitorii Sectorului 1 într-un număr cât mai mare la următoarea ședință a Consiliului Local, pe care o voi anunța din timp," a mai precizat Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut