Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Comunicat – Amenzi aplicate de Serviciul de Relaţii cu Asociaţiile de Proprietari în Sectorul 1

Publicat: 25.10.2005

       Amenzi aplicate de Serviciul de Relaţii cu Asociaţiile de Proprietari în Sectorul 1

       În data de 30 septembrie 2005, în urma unui control efectuat de inspectorii din cadrul Serviciului de Relaţii cu Asociaţiile de Proprietari la Asociaţia în str. Smaranda Brăescu, nr.15, bl.10G, s-a constatat că preşedintele asociaţiei  a angajat administrator neatestat de Primăria Sectorului 1, amenda fiind de 2500RON. Menţionăm că atestatul de administrator se eliberează în baza susţinerii unui examen la primărie, iar în cazul promovării acestuia, atestatul este eliberat de către Consiliul Local al Sectorului 1 şi este valabil numai pe raza acestui sector.

       Aceasta  amendă se datorează aplicării Hotărârii  Consiliului Local nr. 14/2004 privind sancţionarea prin contravenţii în rândul asociaţiilor de pe raza Sectorului. Potrivit acestei hotărâri, constituie contravenţie nerespectarea obligaţiei asociaţiilor de locatari de a se transforma în asociaţii de proprietari, precum şi fapta organelor de conducere alese în cadrul asociaţiei – preşedinte, membrii comitetului executiv, membrii comisiei de cenzori – de a nu-şi îndeplini obligaţiile prevăzute de lege, contravenţie ce se sancţionează cu amendă între 700 RON – 1500RON.

      

Contravenţii sunt considerate şi următoarele fapte: cheltuirea fondurilor asociaţiei în alte scopuri, nerespectarea obligaţiei de a afişa lista de plată a cotelor de întreţinere, menţinerea şi/sau angajarea unui administrator care nu are atestat, refuzul administratorului angajat de a se prezenta la invitaţia scrisă a inspectorilor din cadrul Serviciului de Relaţii cu Asociaţiile de Proprietari.

       Serviciul de Relaţii cu Asociaţiile de Proprietari din cadrul Primăriei Sectorului 1 adresează tuturor cetăţenilor din sector rugămintea de a colabora cu inspectorii primăriei şi de a semnala toate neregulile observate în cadrul asociaţiilor de proprietari de pe raza Sectorului 1.

 

Biroul de Presa
25.10.2005 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut