Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Comunicat – Conferinţă de presă pe tema integrării socio-profesionale a persoanelor cu handicap

Publicat: 24.11.2005

Conferinţă de presă pe tema integrării socio-profesionale a persoanelor cu handicap

 

        În data de 26 noiembrie 2005, la ora 9.00 în Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 1 se va desfăşura Seminarul “Un pas împreună”, seminar având ca temă integrarea socio-profesională a persoanelor cu handicap. Seminarul este organizat în cadrul proiectului “Un pas împreună”, care este realizat în parteneriat cu fundaţia Estuar şi beneficiază de finanţare din partea Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi a Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei.

        La acest eveniment vor participa reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Handicap, Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei, Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă precum şi reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai instituţiilor publice cu activitate în domeniu. Seminarul va fi urmat de o conferinţă de presă care va începe de la 10.30 şi la care vă invităm să luaţi parte.

        Acest proiect este parte componentă a manifestării „Luna Persoanei cu Handicap”, organizată în cursul lunii noiembrie de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, o manifestare dedicată persoanelor cu handicap aflate în grija acestei instituţii. În cadrul acesteia au loc acţiuni de sensibilzare a unor potenţiali angajatori, în scopul încadrării în muncă a persoanelor cu handicap, campanii de informare organizate în instituţii de învăţământ, campanii de informare privind Sindromul Down şi organizarea unei expoziţii cu vânzare a unor obiecte confecţionate de persoanele cu handicap.

        Totodată, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, în parteneriat cu mai multe organizaţii neguvernamentale, organizează o expoziţie cu vânzare, ce va avea loc în zilele de 25, 26, 27 noiembrie 2005,  la Muzeul Ţăranului Român.

        Tablourile şi obiectele expuse sunt confecţionate de persoane cu handicap asistate în cadrul unor fundaţii şi asociaţii sau în cadrul instituţiilor de îngrijire şi asistenţă de pe raza Sectorului 1.

 

Biroul de Presa

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut