Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Comunicat – DGASPC Sector 1 organizează curs de calificare gratuit pentru ocupaţia de îngrijitor la domiciliu

Publicat: 16.10.2006

DGASPC Sector 1 organizează curs de calificare gratuit pentru ocupaţia de  îngrijitor la domiciliu

 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, prin Serviciul Consiliere şi Asistenţă Persoane Vârstnice, organizează, începând cu luna noiembrie 2006, curs de calificare gratuit pentru ocupaţia de îngrijitor la domiciliu. Durata cursului este de 2 ½ luni, iar în urma absolviri acestuia se asigură loc de muncă în cadrul instituţiei.

 

            Pot participa la cursul pentru îngrijire persoane vârstnice la domiciliu persoanele care:

 

–         au capacitatea deplină de exerciţiu (au împlinit 18 ani);

–         au absolvit minim 8 clase;

–         prezintă garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care le revin ca îngrijitor, prin comportamentul lor în societate, starea sănătăţii şi profilul psihologic;

–         nu a suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească, rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni;

–         nu suferă de boli cronice transmisibile sau de afecţiuni care nu îi permit să asigure vârstnicilor serviciile de îngrijire.

 

             Depunerea dosarului se face la Registratura DGASPC Sector 1 din Bd. Mareşal Averescu nr. 17 şi trebuie să conţină: copie BI/CI, copie certificat de naştere/căsătorie, copie diplomă de studii, adeverinţă medicală, orice alte acte considerate utile, recomandări.  Termenul de înscriere este până la data de 31.10.2006.

 

            În urma absolvirii cursului, inspectorii din cadrul Serviciului Consiliere şi Asistenţă Persoane Vârstnice, contribuie la obţinerea atestatului de îngrijitor la domiciliu, pe baza căruia absolvenţii se pot angaja în cadrul instituţiei noastre.

 

            În prezent 42 îngrijitori, angajaţi în cadrul serviciului, îşi desfăşoară activitatea la domiciliul vârstnicilor, numărul total al persoanelor şcolarizate din 2003 până în prezent fiind de 153 de specialişti în acest domeniu. În prezent beneficiază de serviciile comunitare la domiciliu 220 persoane vârstnice domiciliate în sectorul 1, aflate în situaţie de criză. 

       

            Pentru mai multe detalii vă rugăm să contactaţi Şef  Serviciul Consiliere şi Asistenţă Persoane Vârstnice, tel: 021/223.51.79, 021/222.98.46. 

 

 

Biroul de Presă


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut