Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Comunicat DGASPC

Publicat: 28.06.2005
SERVICIUL IMAGINE, CULTURĂ, PRESĂ

 

 

 

      COMUNICAT

 

 

      Servicii de asistenţă socială la standarde europene

 

 

     Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, au fost inaugurate două noi servicii din structura acestei Direcţii. Este vorba de patru unităţi de tip familial pentru copiii cu dizabilităţi, dezvoltate prin proiectele finanţate de Uniunea Europeană B1-343 "Un pas spre normalitate", respectiv B1-342 "Mai aproape de casă". De asemenea, este vorba şi de deschiderea unui Centru de Recuperare pentru copiii cu dizabilităţi, cu vârsta cuprinsă între 11-18 ani. Deschiderea acestui centru reprezintă un serviciu suplimentar în cadrul Proiectului Phare B1-343 "Un pas spre normalitate". Acest centru a fost deschis cu sprijinul financiar al Fundaţiei SERA România, care a achiziţionat aparatura absolut necesară funcţionării centrului.

 

     La această conferinţă de presă au participat Primarul Sectorului 1, Andrei Ioan Chiliman şi Directorul DGASPC, Dănuţ Ioan Fleacă. Cu această ocazie, Primarul Sectorului 1 a precizat că „ţinta administraţiei de sector o reprezintă implementarea la nivelul sectorului a unor servicii de asistenţă socială la standarde europene, în perspectiva integrării României în Uniunea Europeană în 2007, iar aceste centre să fie realizate cu prioritate din finanţări externe".

 

     Evenimentul care a avut loc astăzi este o consecinţă firească a lansării unui nou concept de protecţie socială la nivelul sectorului, odată cu schimbarea administraţiei de sector în vara anului trecut. În esenţă, acest nou concept are următoarele direcţii principale:

 

– orientarea finanţărilor către proiecte de asistenţă socială reală (copii, vârstnici, persoane cu handicap);

– încurajarea parteneriatelor şi colaborărilor cu organizaţiile non-guvernamentale;

– accesarea unor finanţări europene din domeniul protecţiei sociale;

– redefinirea criteriilor de acordare a ajutoarelor sociale.

 

 

 

     Biroul de presă

     28.06.2005


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut