Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Comunicat – Paradă militară romană şi demonstraţii de luptă în Sectorul 1

Publicat: 12.10.2006

 

 

 

    Paradă militară romană şi demonstraţii de luptă în Sectorul 1

 

 

Muzeul Naţional de Istorie a României organizează în zilele de 13 şi 14 octombrie 2006 sub genericul Dacia Augusti Romani. Crearea provinciei  o serie de manifestări culturale cu scopul de a marca 1900 de ani de la transformrea Daciei în provincie romană.

 

În cadrul acestor evenimente va fi organizată, în colaborare cu Primăria Sectorului 1  o paradă militară stradală,  desfăşurată în data de 13 octombrie, între orele 1200 – 1230 pe Calea Victoriei (traseul Cercul Militar Naţional – Muzeul Naţional de Istorie a României). Aceasta  va fi susţinută de soldaţii Legiunii XV Apollinaris. Tot aceştia vor face o serie de demonstraţii de luptă sâmbătă, 14 octombrie 2006 între orele 1100 – 1300 în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, demonstraţii care au fost de asemenea organizate cu sprijinul Primăriei Sectorului 1.

 

Legiunea XV Apollinaris ţine de organizaţia Savaria Legio Egyesület, din oraşul Szombathely din Ungaria, aflat pe locul anticei Savaria. Ei au participat şi la realizarea altor evenimnte similare în România, un bun  exemplu în acest sens fiind ediţiile din 2005 şi 2006 ale Festivalului  Zilele romane de la Zalău. (http://www.zileleromane.ro/index.html)

 

Activitatea Legiunii XV Apollinaris reprezintă o excelentă dovadă a  modului  în care realităţile istorice ale epocilor trecute pot fi re-descoperite – într-un mod interactiv – de către toate categoriile de public, indiferent de vârstă.

 

Echipamentul acestor „legionari”, de la uniformă şi cască până la arme, este realizat cu mare acurateţe în conformitate cu cele mai recente rezultate ale cercetărilor ştiinţifice. Mai mult decât atât, şi demonstraţiile de luptă prezentate respectă stilul şi tacticile uzitate în epoca romană.

 

 

Biroul de Presă

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut