Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Comunicat – Parcul Cazzavillan o oază redată cetăţenilor

Publicat: 26.07.2005

     Parcul Cazzavillan – o oază redată cetăţenilor

 

 

     Miercuri, 27 iulie 2005, ora 17.30, Primarul General al Capitalei, Adriean Videanu şi Primarul Sectorului 1, Andrei Ioan Chiliman, vor participa la festivitatea de redeschidere a Parcului Cazzavillan, care, la iniţiativa Primăriei Sectorului 1, a suferit un amplu proces de restaurare şi modernizare, reîncadrându-se astfel armonios în ansamblul arhitectonic înconjurător.

 

     Parcul este situat în inima Bucureştiului, la intersecţia străzii Transilvania cu strada Luigi Cazzavillan şi, timp de mulţi ani, a fost patria câinilor vagabonzi şi a persoanelor fără adăpost. Proiectul de restaurare s-a realizat în urma unui amănunţit studiu istoric şi aparţine profesorului Florin Teodosiu şi Danei Dobrescu Manea, de la Secţia de Peisagistică din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti.

 

     Luigi Cazzavillan (1852 – 1903) a fost o personalitate europeană remarcabilă, voluntar în armata lui Garibaldi, în armata franceză şi în Legiunea italiană. De asemenea, acesta a fost jurnalist, corespondent de război pentru România în 1877, iar în 1884 a fondat ziarul "Universul", cu mare renume şi tiraj în epocă, prototipul cotidianului modern.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut