Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Comunicat – PARTICIPAREA PRIMĂRIEI ŞI A CONSILIULUI LOCAL SECTOR 1 LA CONFERINŢA AUTORITĂŢILOR LOCALE PENTRU PACE

Publicat: 03.10.2005

PARTICIPAREA PRIMĂRIEI ŞI A CONSILIULUI LOCAL SECTOR 1 LA CONFERINŢA AUTORITĂŢILOR LOCALE PENTRU PACE

 

 

 

În perioada 25-28 Septembrie 2005, s-a desfăşurat la Nevşehir (Cappadocia), Turcia, Conferinţa Autorităţilor Locale pentru Pace. La această manifestare, de o amploare deosebită, Primăria şi Consiliul Local Sector 1 au fost reprezentate de trei consilieri locali: Ioan Lixandru, Iulia Huiu şi Viorel Gănescu.

Organizată sub egida UN-HABITAT (United Nations Human Settlements Programme) şi a Primăriei Nevşehir, Conferinţa s-a bucurat de participarea a sute de reprezentanţi ai autorităţilor locale din întreaga lume, care şi-au împărtăşit experienţa în prevenirea şi stingerea conflictelor, precum şi în gestionarea situaţiilor post-conflict. Misiunea Conferinţei – desfăşurată într-un loc simbolic, al convieţuirii paşnice de-a lungul istoriei, a fost promovarea păcii şi toleranţei în întreaga lume, a solidarităţii şi incluziunii sociale, cu accent asupra rolului autorităţilor locale în acest sens.

 

La ora actuală, Primăria Sector 1 derulează o serie de programe care vin în direcţia principiilor enunţate cu ocazia Conferinţei, printre care trebuie menţionat în primul rând Planul local anti-sărăcie şi promovare a incluziunii sociale.

 

Conferinţa Autorităţilor Locale pentru Pace s-a finalizat prin semnare „Declaraţiei de Pace de la Cappadocia", care afirmă importanţa democraţiei în menţinerea păcii şi pledează pentru conjugarea eforturilor autorităţilor locale din întreaga lume în vederea prevenirii conflictelor.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut