Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Comunicat -Primăria Sectorului 1 nu negociază nerespectarea legii

Publicat: 25.01.2006

 Primăria Sectorului 1 nu negociază nerespectarea legii

           Acţiunea din data de 24.01.2004 a Primăriei Sectorului 1, prin care o suprafaţă importantă a domeniului public a fost redată comunităţii locale din acest sector s-a desfăşurat conform legii. Demersul Primăriei a fost un răspuns ferm al autorităţii locale faţă de perpetuarea stării de ilegalitate.

          Primăria sectorului 1 a epuizat toate mijloacele legale pentru a determina locatarii construcţiilor ilegale de pe strada Cupşani, în zona Chitila Triaj, să intre în legalitate. Au fost eliberate somaţii scrise şi verbale, au fost formulate avertismente, însă împricinaţii au refuzat constant să se conformeze normelor legale.

          În luna decembrie, în timpul unei alte acţiuni, Primăria a întocmit procesele verbale de constatare a contravenţiei numerele 273/20.12.2005, 274/20.12.2005, 275/20.12.2005 şi 276/20.12.2005 prin care locatarii acestor imobile erau înştiiţaţi că au la dispoziţie două săptămâni pentru a-şi demola construcţiile ilegale. Procesele verbale au fost înmânate locatarilor şi lipite pe uşile construcţiilor ilegale. Termenul de intrare în legalitate – adică pentru demolarea construcţiilor – prevăzut în somaţie era data de 03.01.2006.

          Cu toate acestea, Primăria Sectorului 1 a întreprins acţiunea de demolare a construcţiilor în data de 24.01.2006, oferindu-le locatarilor acelor construcţii ilegale posibilitatea de a contesta procesele verbale de contravenţie în termenul legal prevăzut de lege, de 30 de zile. Precizăm că nu a existat o contestaţie în acest sens, motiv pentru care locatarii construcţiilor ilegale nu pot invoca faptul că nu au ştiut despre aceste somaţii.

        Pe această cale avertizăm că acţiunile Primăriei de desfiinţare a construcţiilor ilegale de pe raza sectorului 1 vor continua.

 

Biroul de Presa


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut