Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

COMUNICAT -Protecţia persoanei vârstnice – o preocupare a Primăriei Sectorului 1

Publicat: 08.06.2005
SERVICIUL IMAGINE, CULTURĂ, PRESĂ

 

 

        COMUNICAT

 

        Protecţia persoanei vârstnice – o preocupare a Primăriei Sectorului 1

 

 

      Primăria Sectorului 1 are printre priorităţile sale îmbunătăţirea situaţiei persoanei vârstnice. În acest sens, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, a fost preocupată în ultimul an de dezvoltarea reţelei de îngrijitori la domiciliu, acţiuni ce au avut drept rezultat creşterea numărului acestora de la 9 angajaţi, în mai 2004, la 37 de îngrijitori, în mai 2005. În această perioadă au fost organizate trei cursuri de pregătire profesională pentru îngrijitori la domiciliu, în parteneriat cu Fundaţia Universcult. Implicaţiile dezvoltării acestei reţele sunt:

 

– creşterea numărului de beneficiari de la 47 persoane vârstnice, în mai 2004, la 156 persoane în mai 2005;

– diversificarea serviciilor comunitare oferite la domiciliu şi creşterea calităţii acestora;

– creearea unor noi locuri de muncă pentru îngrijitorii de persoane vârstnice la domiciliu.

 

     Din luna decembrie 2004 a fost implementat proiectul "O Altă Şansă", care presupune servicii medicale la domiciliu pentru 60 persoane vârstnice, domiciliate pe raza sectorului 1, aflate într-o stare precară de sănătate. Acestea beneficiază de aceste servicii medicale fără să fie nevoie de contribuţia lor financiară.

 

      Prin acest proiect a fost accesată suma de 46.000 de dolari, care provine de la Ministerul Muncii Solidarităţii Sociale şi Familiei şi de la Banca Mondială, sumă necesară pentru dezvoltarea gamei de servicii medicale specializate şi eficientizarea întregului sistem de îngrijiri comunitare. Ţinând cont de nivelul de trai scăzut al persoanelor vârstnice, beneficiarii proiectului "O Altă Şansă" primesc lunar un pachet alimentar în valoare de 300.000 lei.

 

      Din luna noiembrie 2004, persoanele vârstnice domiciliate în sectorul 1, cât şi beneficiarii proiectului mai sus menţionat beneficiază gratuit de servicii de kinetoterapie şi consiliere medicală cu ajutorul kinetoterapeutului.

 

 

 

     Biroul de Presă

     8.06.2005

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut