Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Comunitatea locală, mediul academic, organizațiile neguvernamentale și angajații primăriei dau împreună direcția de dezvoltare a Sectorului 1

Publicat: 03.02.2020

Dan Tudorache:"Este firesc ca  mediul academic și cetățenii să decidă împreună cu administrația cum va evolua Sectorul 1 în următorii ani"

Sectorul 1 va avea în câteva luni cea mai complexă strategie de dezvoltare durabilă de care dispune o administrație locală din România. Fie că vorbim de mediu, sănătate, educație sau infrastructură, acest document de nivel academic, elaborat în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), va  oferi o diagnoză profundă și clară a stadiului actual și va stabili principalele obiective strategice de dezvoltare pe următorii zece ani.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, viceprimarul Daniela Popa, Conf. Univ. Dr. Cristian Pîrvulescu și Lect. Univ. Dr. Arpad Todor au prezentat astăzi, 03 februarie 2020, în cadrul unei conferințe de presă,  stadiul de elaborare a Strategiei pentru Dezvoltare Durabilă a Sectorului 1 "2020-2030".

Cu această ocazie, cei prezenți au precizat că, în elaborarea acestui document realizat în premieră pentru Sectorul 1, s-au făcut pași importanți. Deja s-au constituit și sunt funcționale grupuri de lucru pe șapte domenii importante, coordonate, fiecare în parte, de către un cadru didactic din SNSPA : Protecție și incluziune socială, locuire; Educație, Cultură, Sport și Cercetare; Sănătate și bunăstare; Mediu, Energie, Protecția Animalelor; Urbanism, Infrastructură, Spații Verzi, Locuri de Joacă; Dezvoltare economică și muncă; Siguranța Cetățeanului și Bună guvernare.

La elaborarea strategiei participă organizații neguvernamentale, mediul academic, grupuri de inițiativă civică, mediul de afaceri și cetățeni din Sectorul 1 care, alături de funcționarii instituției, vor elabora acest document esențial pentru dezvoltarea Sectorului 1 în următorii ani.

"Strategia pentru Dezvoltare Durabilă a Sectorului 1 <<2020-2030>> este un document de politici publice care va da direcția de dezvoltare a Sectorului 1 în următorii ani. Înainte de 1989 și chiar și mult după aceea o singură persoană se pricepea la tot, hotăra și lua decizii. Pentru că nu suntem perfecți, i-am lăsat pe cei mai buni experți în politici publice  să ne îndrume. În plus, în elaborarea strategiei am implicat și comunitatea Sectorului 1, pentru că cetățenii trebuie să decidă cum să evolueze și să se dezvolte zona administrativă în care locuiesc", a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

În prezent, se află în plină desfășurare etapa de colectare a datelor, absolut necesare pentru realizarea unei cercetări calitative și cantitative profesioniste.

"Este pentru prima dată când în România există un proiect de o asemenea anvergură. Consultarea cetățenilor este esențială pentru că măsurile care nu sunt validate de către comunitatea locală sunt greu de implementat. La finalizarea  strategiei ne propunem ca Sectorul 1 să fie un model de bune practici în domeniul dezvoltării durabile", a declarat Conf. Univ. Dr. Cristian Pîrvulescu.

"Numai printr-o colaborare strânsă între primărie, mediul academic și comunitatea locală vom putea elabora un document atât de complex, dar esențial pentru Sectorul 1. Strategia de Dezvoltare durabilă <<2020-2030>> va fi practic legea fundamentală a sectorului nostru pentru  următorii zece  ani", a precizat, la rândul său, viceprimarul Sectorului 1, Daniela Popa.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 273 din 28.08.2019, a fost aprobată în unanimitate încheierea acordului-cadru de parteneriat interinstituțional de cooperare între Primăria Sectorului 1 și Școala Națională de Studii Politice și Administrative, în vederea documentării, fundamentării și elaborării Strategiei pentru dezvoltare durabilă a Sectorului 1 "2020 – 2030".
        
 
  

Serviciul Imagine și Relații cu Mass-Media
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut