Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Condiții ca la privat în grădinițele de stat

Publicat: 28.10.2014

Sectorul 1 lărgește oferta educațională cu predare în limbi străine. Unitățile de învățământ de stat din Sectorul 1 pun la dispoziția părinților care doresc ca micuții lor să studieze în limbi de circulație internațională o ofertă educațională completă și atractivă. Primăria Sectorului 1 a început anul acesta o campanie de extindere a rețelei de învățământ preșcolar și școlar cu predare în limbi străine, cu infrastructură și dotări care concurează ca standarde învățământul privat.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a prezentat marți, 28 octombrie, în prezența  Excelenței Sale, Domnul Werner Hans LAUK, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, rețeaua școlară extinsă cu predare exclusivă în limba germană. Evenimentul a avut loc la Grădinița Colegiului German Goethe, unul dintre centrele de excelență ale învățământului din Sectorul 1 cu predare în limba germană. Aici, într-o clădire modernă cu dotări de ultimă generație, 530 de copii fac primii pași în cunoașterea limbii și culturii germane, în cele mai bune condiții.

"Fără investiții în infrastructură nu putem vorbi de performanță în educație. Investind masiv în modernizarea unităților de învățământ pe care le administrăm, am creat condiții occidentale de educație, atât din punct de vedere al clădirilor în care copiii învață, cât și al dotărilor de care acestea dispun. Aceste investiții ne permit să extindem rețeaua școlară cu predare în limbi străine, concurând astfel învățământul privat și prin oferta educațională pe care o punem la dispoziție", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

În cadrul evenimentului, Excelența Sa, Domnul Werner Hans LAUK, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, a declarat că elevii care studiază în limba germană au o șansă în plus pentru găsirea unui loc de muncă, mai târziu, când vor deveni adulți.

Un alt centru de excelență pe care Primăria Sectorului 1 îl pune la dispoziția preșcolarilor, iubitori de limba germană, este și Grădinița nr. 50 de pe Str. Nicolae Iorga nr. 5. În această grădiniță funcționează trei grupe cu predare în limba germană într-un spațiu educațional aparte, modernizat de o echipă de arhitecți.

Procesul de extindere a programei școlare cu predare în limbi străine, inițiat de administrația locală a Sectorului 1, nu vizează doar învățământul cu predare în limba germană, ci și în alte limbi de circulație internațională: franceză, engleză, spaniolă etc.

"Îmi exprim speranța ca Ministerul Educației și Inspectoratului Școlar să ne sprijine în acest demers și să ne pună la dispoziție cadre didactice de specialitate. Vrem să oferim copiilor noștri nu doar un început, ci și continuitate în studierea limbilor străine. Fără profesori care să ofere posibilitatea copiilor de a continua să studieze atât la grădiniță, cât și la gimnaziu și liceu într-o limbă străină, acest proiect va rămâne doar la nivel de intenție. De aceea, pentru succesul proiectului, avem nevoie de sprijinul Ministerului Educației care să asigure cadre didactice calificate", a mai declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

           
Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut