Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Consilierii au respins proiectul Sectorului 1 pentru rezolvarea problemelor de mediu

Publicat: 05.06.2019

Consilierii locali ai USR și PNL s-au împotrivit proiectelor care vizau înființarea unei Direcții de specialitate menite să rezolve problemele grave de mediu din Sectorul 1 al Capitalei. În ciuda apelului la un consens politic în favoarea cetățenilor, consilierii opoziției au respins două din cele mai importante direcții de dezvoltare pentru comunitatea locală:
– crearea unei infrastructuri de colectare selectivă și construirea/achiziționarea unei stații de sortare performante;
– înființarea Direcției Utilități Publice, Salubritate și Protecția Mediului care, pe lângă atribuțiile de operare a viitoarei stații de sortare, avea în responsabilitate informarea și conștientizarea populației pe tema deșeurilor și elaborarea programelor și regulamentelor în domeniul protecției mediului.

"Reprezentanții USR și PNL au pus azi mai presus de interesele cetățenilor, interesele mărunte de partid, respingând astfel măsurile propuse de noi pentru rezolvarea problemelor de mediu. Mai mult, unul dintre consilierii USR i-a jignit pe angajații Primăriei care au lucrat la elaborarea documentației necesare înființării serviciului de utilitate publică. Atât de mare a fost încrâncenarea politică, încât consilierii USR au votat împotriva propriilor amendamente, consemnate în minutele întâlnirilor cu membrii Grupului de lucru", a declarat Primarul Dan Tudorache.

Pentru înființarea Direcției Utilități Publice, Salubritate și Protecția Mediului, angajații Primăriei Sectorului 1 au parcurs toate etapele legale, care constau în:
– elaborarea strategiei de dezvoltare prin investiții în managementul integrat al deșeurilor care a fost aprobată prin unanimitate de voturi, în anul 2017, de către Consiliul Local;
– întocmirea notei conceptuale, temei de proiectare, a studiului de fezabilitate și a proiectului tip pentru infrastructura de colectare a deșeurilor;
– întocmirea studiului de oportunitate pentru stabilirea modului de gestionare a activității de sortare;
– obținerea acordului de la Primăria Capitalei privind înființarea Direcției, în urma solicitării asumate de către consilierii locali ai Sectorului 1;
– obținerea de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici a avizului privind organigrama, Regulamentul de Organizare și Funcționare, Statul de Funcții;

"În ședința de azi, consilierii USR și PNL au șters cu buretele tot efortul pe care l-am depus în ultimii doi ani pentru a reglementa problema deșeurilor. Nu este doar eșecul meu, ci și al fiecărui locuitor al Sectorului 1 care își dorește să trăiască într-un oraș curat, fără a avea în casă mirosuri de la groapa de gunoi. Atât eu, cât și angajații Primăriei, ne delimităm de eventualele consecințe ce pot decurge din neîndeplinirea obligațiilor legale și aplicarea penalizărilor legate de declanșarea procedurii de infringement", a continuat Primarul Tudorache.

Dată fiind importanța proiectului, Primăria Sectorului 1 va continua demersurile pentru a-i convinge pe consilierii locali, indiferent de apartenența politică a acestora, despre necesitatea și oportunitatea înființării unei instituții care să gestioneze problemele de mediu din nordul Bucureștiului.

Serviciul Imagine și Relații cu Mass-Media
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut