Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Consiliul Local al Sectorului 1 a adoptat, în unanimitate, Declarația de Reunire a României cu Republica Moldova

Publicat: 29.03.2018

La propunerea Primarului Dan Tudorache, Consiliul Local al Sectorului 1 a adoptat, în ședința de astăzi, Declarația de Reunire a României cu Republica Moldova. Textul Declarației a fost semnat de către toți aleșii locali prezenți la ședință.

Prin această Declarație, Consiliul Local Sector 1 își exprimă dorința de reunificare a României prin întoarcerea Republicii Moldova la patria-mamă și solicită Parlamentului României și Parlamentului Republicii Moldova să adopte o Proclamație Comună de Reîntregire a Țării.

În plus, pentru a sprijini înfăptuirea Unirii României cu Republica Moldova, primarul Sectorului 1 și aleșii locali se angajează să depună toate eforturile permise de lege să încheie înțelegeri de cooperare cu entități administrativ-teritoriale de peste Prut și să deruleze acțiuni concrete de susținere a dezvoltării economice, sociale și culturale a acestora.

"Suntem prima autoritate administrativă care și-a asumat, încă de acum doi ani, ca politică publică întărirea legăturilor instituționale cu entități similare din Republica Moldova. Vom rămâne alături de frații noștri de peste Prut. Pentru a strânge și mai mult relațiile cu românii basarabeni și cu autoritățile locale, Sectorul 1 a încheiat și va mai încheia acorduri de înfrățire cu unități administrative din Republica Moldova. Am pornit deja pe un drum drept, la capătul căruia trebuie să se regăsească reunirea României cu Republica Moldova. Le mulțumesc consilierilor pentru votul unanim din ședința de astăzi", afirmă Primarul Dan Tudorache.

Regăsiți atașat textul integral al Declarației de Reunire a României cu Republica Moldova, adoptat astăzi de către Consiliul Local al Sectorului 1.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/319.10.13/int.205
E-mail : presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut