Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Consiliul Local Sector 1 a revotat bugetul pe anul 2023. „Presiunea publică a învins coaliția PSD-PNL de la Sectorul 1 în problema amendamentelor nelegale”

Publicat: 03.05.2023

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința din data de 02 mai 2023, modificarea bugetului local pe anul 2023. Astfel, așa cum a cerut Instituția Prefectului Municipiului București cu ocazia controlului de legalitate, au fost înlăturate amendamentele nelegale promovate de către consilierii locali în cursul ședinței din data de 28 martie 2023, când a fost fost votat inițial bugetul pentru acest an.

"O mare victorie pentru comunitate! Presiunea publică a învins coaliția PSD-PNL de la  Sectorul 1 în problema amendamentelor nelegale și inoperabile promovate la proiectul de buget pe anul 2023 de către consilierii liberali și social-democrați. După discuții care au durat întreaga zi, consilierii locali au votat ce le-a indicat Prefectul Capitalei și au reparat ce au stricat PNL și PSD. De data aceasta consilierii nu au mai fugit, deoarece riscau să blocheze activitatea administrației locale", a precizat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o postare pe pagina de Facebook.

Reamintim faptul că Instituția Prefectului Municipiului București a constatat că aproape jumătate din amendamentele făcute de PSD și PNL la proiectul de buget pe anul 2023 sunt nelegale și încalcă Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice. Concluziile Prefecturii Capitalei au fost clare: "Vă solicităm ca la proxima ședință a Consiliului Local Sector 1 București să procedați la reanalizarea Hotărârii nr. 32/28.03.2023 a Consiliului Local al Sectorului 1 București. În caz contrar, Hotărârea nr. 32/28.03.2023 a Consiliului Local al Sectorului 1 București va fi atacată în parte, cu privire la amendamentele sus-menționate, la instanța de contencios administrativ, conform legii."

Bugetul local al Sectorului 1 a fost modificat după ce, în timpul altor șase ședințe convocate de către edilul Clotilde Armand în zilele de 26, 27 și 28 aprilie 2023, majoritatea din Consiliul Local fie nu a supus votului modificarea bugetului, fie a lipsit de la ședință și nu s-a înregistrat cvorum.

"De patru luni încercăm să avem un buget votat, fără de care nu putem să funcționăm, însă coaliția PNL-PSD ne-a blocat intenționat. Practic această coaliție a șantajat și a ținut captivă comunitatea noastră fiindcă nu mai se poate fura nimic în Sectorul 1", a mai afirmat primarul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut