Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Construim un corp nou de clădire pentru elevii Școlii Gimnaziale „Ion Heliade Rădulescu”

Publicat: 23.12.2022

Elevii de la Școala Gimnazială "Ion Heliade Rădulescu" vor beneficia de un nou corp de clădire în imediata apropiere a unității de învățământ. Este vorba despre un imobil nou care va avea subsol, demisol, mezanin, parter și două etaje, o suprafață totală construită de 5.462 mp.

"Astăzi prinde contur un proiect la care țin foarte mult și la care am lucrat împreună cu colegii din Primărie timp de mai multe luni: construirea unui nou corp de clădire și a unei săli de sport pentru elevii de la Școala Gimnazială "Ion Heliade Rădulescu". Pentru că, în prezent, această școala nu dispune de suficiente spații de învățământ, de cabinet medical propriu, de niciun laborator funcțional sau de bibliotecă, am decis extinderea acesteia pe un teren ce aparținea Administrației Domeniului Public Sector 1 (din Bd. Ion Mihalache nr. 28)", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 1 a semnat astăzi, 23 decembrie 2022, contractul pentru construirea unui corp nou care va avea 27 de săli de clasă și laboratoare, un loc în care vor învăța simultan 650 de elevi, cancelarie, sală de sport, spații tehnice, grupuri sanitare, tot ce este necesar pentru o școală modernă. Staționarea autovehiculelor se va realiza în parcarea publică din dreptul Parcului Kiseleff și tot în cadrul parcării se va proiecta o zonă de "drop-off" pentru elevi. Spațiile libere vizibile din circulațiile publice, precum și din grădina publică vor fi tratate ca grădini de fațadă și va fi asigurată o suprafață de 30% spațiu verde plantat. Terasele acoperișurilor construcțiilor vor fi, de asemenea, plantate. Ne preocupă educația copiilor noștri și vrem să le oferim o infrastructură de calitate pentru un act educaţional la cele mai înalte standarde europene.

"De multă vreme Sectorul 1 se confruntă cu un deficit de spații de învățare. Când am preluat mandatul, copiii învățau în două sau chiar trei schimburi. Am eliminat învățatul în trei schimburi și am gândit mai multe proiecte pentru creșterea infrastructurii școlare. Asta în timp de fosta conducere a Administrației Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice este la DNA și dă explicații pentru tunurile financiare -achiziții supraevaluate de tablete, nebulizatoare și termoscanere- pe care le-a girat în timpul fostei administrații locale. Este timpul ca, în Sectorul 1, să gândim la nivel macro și să implementăm astfel de investiții de anvergură", a mai precizat primarul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut