Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Consultații ginecologice gratuite la Complexul Multifuncțional ”Caraiman”

Publicat: 17.02.2010
            Peste 1.000 de adolescente și femei cu venituri reduse au beneficiat în anul 2009 de servicii medicale gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, în contextul în care această boală este a doua cauză de deces prin cancer la femei, după cancerul de sân.
            Pentru a veni în întâmpinarea acestei grave probleme de sănătate, Primăria Sectorului 1, în colaborare cu Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate, continuă implementarea proiectului de prevenire și depistare precoce a cancerului de col uterin.

Până în prezent, au fost efectuate 465 de consultații inițiale, 548 consultații de control, realizându-se totodată 3.379 de investigații Babeș-Papanicolau dintr-un total de 6.973 investigații de citologie.

Orice femeie poate beneficia gratuit de serviciile acestui cabinet, în baza unei solicitări și a unei recomandări din partea medicului de familie.  Scopul acestui proiect este de a dezvolta și implementa o abordare eficientă a prevenirii cancerului de col uterin și, totodată, de a identifica și depista precoce cancerul de col uterin în rândul populației feminine din Sectorul 1.

Pentru programări și informații suplimentare persoanele interesate se pot adresa la numerele de telefon: 021/224.40.73, 021/224.40.27 – Complexul Multifuncțional Caraiman, str. Caraiman. nr. 33 A, Sector 1 sau 021/313.38.40 – cabinet ginecologie.

Primăria Sectorului 1 oferă, prin Complexul Multifuncţional "Caraiman", o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate. Inaugurat la sfârşitul lunii aprilie 2008, Complexul „Caraiman" este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse.

„Complexul Medical „Caraiman" este o premieră în România şi face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate pentru locuitorii Sectorului 1. Centrul medical este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat în Sectorul 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Direcţia de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut