Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Copacii din Sectorul 1 vor fi toaletați mai repede

Publicat: 12.03.2015

Timpul de așteptare pentru toaletarea copacilor din Sectorul 1 s-a redus cu cel puțin 30 de zile. Până la sfârșitul lunii aprilie 2015, Primăria Sectorului 1 a obținut de la Primăria Capitalei un aviz general de toaletare a arborilor din această zonă administrativă.

Dacă, până acum toaletarea copacilor se putea face doar în baza unui aviz prealabil emis de către Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului București, în această primăvară, administrația locală a Sectorului 1 poate efectua toaletarea fără a mai aștepta aprobarea Municipalității pentru fiecare caz în parte. Astfel, toaletarea arborilor se poate face în cel mai scurt timp posibil, fără a mai aștepta cel puțin 30 de zile, cât dura obținerea avizului de la Primăria Capitalei.

În Sectorul 1 sunt toaletați cu prioritate arborii care sunt în pericol de prăbușire iminentă sau a căror crengi sunt desprinse și constituie un pericol pentru bunuri și persoane. Pentru cazurile care nu reprezintă o urgență, toaletarea se face în ordinea depunerii cererilor la Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP).

Locuitorii Sectorului 1 pot sesiza că un arbore este în pericol să cadă sau necesită toaletare  la numărul de telefon 021/319.32.53 tasta 1 al Administrației Domeniului Public Sector 1 de luni până vineri, între orele 08.00 – 16.00. O echipă ADP va toaleta în cel mai scurt timp posibil arborii, potrivit ordinii de priorități aprobată de administrația locală.

Conform avizului general de toaletare emis de Primăria Capitalei, Administrația Domeniului Public Sector 1 poate toaleta arborii situați pe spațiile verzi aferente ansamblurilor de locuințe/parcărilor/locurilor de joacă, scuarurilor, parcurilor etc.

Lucrările de toaletare se execută, cu precădere, primăvara și toamna, în perioada de repaus vegetativ a arborilor, pentru a nu fi afectat echilibrul biologic al acestora. Excepție fac  ramurile uscate și rupte, pentru care se execută lucrări în orice perioadă a anului.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24 – Cristina Dima
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut