Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Dan Tudorache: ”O centrală de cogenerare, soluția pentru dezamorsarea bombelor ecologice de la marginea Sectorului 1”

Publicat: 25.07.2016

Gropile de gunoi din zona de nord a Bucureștiului pun în pericol sănătatea locuitorilor Sectorului 1. În Sectorul 1 și în zonele limitrofe există o serie de depozite de deșeuri, o parte dintre ele necontrolate, iar o altă parte administrate de diverse societăți comerciale. Acestea sunt veritabile bombe ecologice, care produc disconfort olfactiv și afectează calitatea vieții locuitorilor din cartierele: Pajura, Bucureștii Noi, Chitila, zona Șoselei de Centură, Străulești etc.

Primarul Sectorului 1 a găsit o posibilă soluție pentru rezolvarea acestei probleme: construirea unei centrale ecologice de cogenerare, care va face ca aceste depozite să dispară de la sine.

"Solicit Primăriei Municipiului București efectuarea tuturor demersurilor pentru emiterea documentelor necesare în vederea construirii unei centrale ecologice de cogenerare care va rezolva problema deșeurilor acumulate la periferia Sectorului 1. Numai printr-un efort comun putem dezamorsa aceste veritabile bombe ecologice și vom putea crește calitatea vieții locuitorilor din aceste zone", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Edilul Sectorului 1 a solicitat, încă de la începutul mandatului, atât Ministerului Mediului, cât și Gărzii Naționale de Mediu, să ia, în regim de urgență, toate măsurile legale pentru dezafectarea depozitelor de deșeuri de la periferia Sectorului 1. Totodată, primarul Sectorului 1 a mai cerut autorităților competente să efectueze și un control riguros al societăților comerciale pentru a vedea dacă acestea posedă și respectă autorizația de mediu.

 

 Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut