Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Dan Tudorache: Sectorul 1 va deveni CAPITALA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI ROMÂNESC

Publicat: 12.09.2016

Primarul Dan Tudorache și-a propus schimbarea radicală a politicii administrative în domeniul investițiilor în rețeaua de învățământ din Sectorul 1. Edilul Dan Tudorache și-a luat angajamentul în fața elevilor, profesorilor și părinților prezenți la ceremoniile de deschidere a noului an școlar că, până la sfârșitul mandatului, infrastructura școlară din această zonă administrativă va avea același standard de calitate ca și actul educațional.

Grădinița nr. 222, Școala nr. 171 și Colegiul German "Goethe" sunt unitățile de învățământ din Sectorul 1 la care primarul Dan Tudorache a participat la festivitatea de deschidere a anului școlar 2016-2017. Totodată, edilul Sectorului 1 a mai participat, alături de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la ceremonia de deschidere găzduită de Școala Gimnazială "Eugen Barbu".

Grădinița nr. 222 reprezintă un model din punct de vedere al infrastructurii, dotărilor și serviciilor oferite preșcolarilor, comparabile cu cele din învățământul european.

"La deschiderea noului an școlar vreau să-mi prezint angajamentul că Sectorul 1 va deveni CAPITALA ÎNVĂTĂMÂNTULUI. Avem cele mai căutate unități școlare din București datorită calității actului educațional. A lipsit însă preocuparea administrației locale de a aduce infrastructura școlară la nivelul calității învățământului. De aceea voi schimba radical politica administrativă în domeniul investițiilor în rețeaua de învățământ din Sectorul 1. Voi renunța la politica de reparații din timpul verii și voi impune politica reconstrucției în domeniul unităților de învățământ", a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Proiect pilot: after school gratuit  în 12 unități de învățământ

Prezent la inaugurarea Grădiniței nr. 222, primarul Dan Tudorache a mai anunțat și lansarea unui proiect pilot de introducere a programului after school gratuit în 12 unități de învățământ din această zonă administrativă: Școala nr. 177, 192, 178, 183, 184, 181, 182, 13, 162, 171, Liceul Teoretic "Constantin Brâncoveanu" și Colegiul Tehnic "Dinicu Golescu". Administrația locală a Sectorului 1 și-a propus extinderea, în cel mai scurt timp posibil, a acestui program în toate unitățile de învățământ pe care le administrează.

"Generalizarea programului școală după școală vine în întimpinarea nevoilor părinților care au un program extrem de încărcat și permite elevilor să-și facă temele la școală sub îndrumarea profesorilor de specialitate. În Sectorul 1 nu vom schimba doar design-ul clădirilor, ci vom reface și terenurile de sport, vom implementa rețele IT și de telecomunicații de ultimă oră, precum și programe extrașcolare diverse și atractive. Avem și  voința și resursele financiare să schimbăm radical școlile și o vom face", a mai precizat primarul Dan Tudorache.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/319.10.13 int. 205
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut