Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, cei mici au votat proiectele bune pentru Sectorul 1

Publicat: 20.11.2017

Primăria Sectorului 1 s-a alăturat astăzi campaniei globale susținută de UNICEF cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului. Sărbătorit în fiecare an, în data de 20 noiembrie, evenimentul subliniază necesitatea ca vocile copiilor să fie auzite în spațiul public.

Cu acest prilej, la sediul instituției a avut loc Ședința Extraordinară a Consiliului Local al Copiilor, din Sectorul 1. Elevii din clasele a V-a și a VI-a de la trei unități de învățământ din sectorul 1 au "preluat" roluri-cheie din autoritatea publică locală pentru a reflecta cele mai presante provocări cu care se confruntă generația lor. Astfel, îndatoririle prefectului, ale primarului, secretarului și ai celor 27 de consilieri au fost "preluate" de copii, care și-au ales din rândurile lor și un Președinte de Ședință.

Aceștia au prezentat și votat trei proiecte concepute de ei pentru toți copiii din sectorul 1: laptopuri și tablete cu soft-uri educaționale pentru toți învățăceii din această zonă administrativă; construirea de săli multifuncționale sportive; meditații gratuite atât on-line, cât și în școli, pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a și claselor a XI-a și a XII-a.

Propunerile prezentate astăzi vor fi înaintate în Ședința Ordinară a Consiliului Local Sector 1, care va avea loc în data de 27 noiembrie 2017, de către primarul Dan Tudorache.

Ședința de astăzi a copiilor a fost transmisă live pe site-ul www.primariasector1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut