Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Debut de an şcolar în cele mai bune condiţii în Sectorul 1

Publicat: 10.09.2010
           Anul școlar începe în Sectorul 1 cu școli consolidate, reabilitate și modernizate și cu o ofertă educațională completă și atractivă.  
            În Sectorul 1 nu există, nici în acest an, o criză a locurilor în grădiniţe datorită măsurilor luate de către administrația locală. Toate cererile de înscriere la grădinițele din Sectorul 1 au fost onorate, micuţii din această zonă administrativă având un loc asigurat la grădiniţă.

Lucrările de reparaţii curente, amenajări, reabilitări şi modernizări la toate unităţile de învăţământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 au fost finalizate în proporţie de 100% – totul pentru ca orele de curs să se desfășoare în cele mai bune condiții. Excepţie fac doar câteva unităţi de învătământ din Sectorul 1 incluse în programul BEI, la care lucrările de modernizare sunt realizate de Primăria Municipiului Bucureşti. În această vară, Sectorul 1 al Municipiului București a realizat lucrări de reparaţii curente şi modernizări la peste 100 de unităţi de învăţământ din administrarea sa.

"Vreau să-i asigur pe toţi cetăţenii Sectorului 1 că la toate uniţăţile de învăţământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 noul an şcolar va începe în cele mai bune condiţii!", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Anul școlar 2010-2011 vine și cu o ofertă educațională completă și atractivă pentru elevii din Sectorul 1.

La grădinițe, preșcolarii vor avea un program prelungit unde se joacă, învață să mănânce sănătos, să respecte normele de igienă, se duc la film, merg teatru, sunt inițiați în tainele limbilor străine și ale scrisului.

Pentru a veni în sprijinul părinților cu program încărcat, Sectorul 1 al Municipiului București va inaugura proiectul "Grădinița de week-end" care dă posibilitatea bucureştenilor din Sectorul 1 şi nu numai să-și lase copiii la grădiniță pe perioada week-end-ului. Copiii găzduiți vor primi numai alimentaţie sănătoasă, fiind supravegheați de personal de specialitate.

Acest program vine să completeze oferta educațională a adminstrației locale: programul "Grădinița de vară" și sistemul after school.

Bucureştenii din Sectorul 1 și-au putut duce şi în vara aceasta, pentru al doilea an consecutiv, copiii la grădiniţă pe durata vacanţei mari, în cadrul programului "Grădinița de vară". Preşcolarii au putut fi înscrişi la Grădiniţa nr. 206, unde au luat parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă. Educatorii au format grupe de copii, care au avut aceleaşi activităţi ca în timpul anului şcolar: au învăţat să picteze, să modeleze, au învățat ikebana, au făcut excursii etc.

Pentru elevi, programele extra-școlare au o ofertă la fel de atractivă: sporturi, cursuri de muzică, programe de alimentație sănătoasă, programe educaționale pentru protejarea mediului etc. Spre exemplu, toate unitățile de învățământ din Sectorul 1  (grădinițe, școli, licee) beneficiază de un program de colectare selectivă (hârtie-carton, plastic).

Sectorul 1 este unitatea administrativ-teritorială cu cel mai multe centre after school: în aproape 60% din unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal există programul after school care oferă posibilitatea elevilor să ia masa de prânz, să se odihnească după terminarea cursurilor, să-şi facă lecţiile sub îndrumarea profesorilor, să practice diverse sporturi şi o gamă largă de activităţi recreative.

Sectorul 1 al Municipiului București a luat măsuri și pentru siguranța elevilor: camere de supraveghere video, butoane de panică și patrule ale Poliției Comunitare.

Toate unitățile de învăţământ aflate în administrarea Sectorului 1 al Municipiului București sunt dotate cu butoane de panică conectate la dispeceratul Poliţiei Comunitare, timpul de răspuns al echipelor de intervenţie fiind de maxim 7 minute de la acţionarea acestora. Echipamentul de alarmare este montat în fiecare unitate de învăţământ într-un loc uşor accesibil personalului de pază și se utilizează în următoarele situaţii: pătrundere fără drept în unitatea de învăţământ, intrare prin efracţie, atac asupra personalului de pază, tulburarea ordinii şi liniştii publice, urgenţe medicale sau în caz de incendiu.

De asemenea, au fost montate până în prezent 71 de camere de supraveghere în 17 școli și licee care asigură o monitorizare permanentă a tot ce se întâmplă în zonă şi permit intervenția rapidă a poliţiştilor comunitari atunci când este pusă în pericol siguranţa elevilor. Camerele supraveghează permanent accesul, zonele de recreere şi perimetrul exterior al unităţilor de învăţământ şi sunt racordate la Dispeceratul Central şi la dispeceratele Poliţiilor de Cartier.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut