Debut de an şcolar în cele mai bune condiţii în Sectorul 1
În Sectorul 1 anul școlar începe cu școli consolidate, reabilitate și modernizate și cu o ofertă educațională completă și atractivă.
"Vreau să-i asigur pe toţi cetăţenii Sectorului 1 că la toate unitățile de învăţământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 noul an şcolar va începe în cele mai bune condiţii!", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.
Nici în acest an, în Sectorul 1 nu va exista o criză a locurilor în grădiniţe datorită măsurilor luate de către administrația locală. Prin urmare, părinții din Sectorul 1 care au copii cu vârstă preșcolară nu trebuie să-și facă griji în privința găsirii unui loc la grădiniță. În plus, în limita locurilor disponibile, pot fi primiți la grădinițele din Sectorul 1 și copii de vârstă preșcolară din alte sectoare ale Capitalei.
În ultimii ani, peste 1.600 de noi locuri în grădinițe au fost create de Primăria Sectorului 1 prin construirea unor grădinițe noi sau prin extinderea corpurilor de clădire și prin achiziționarea unor imobile care au primit destinație de grădinițe.
Totodată, lucrările de reparaţii curente, reabilitări şi modernizări la toate unităţile de învăţământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 au fost finalizate în proporţie de 100% – totul pentru ca orele de curs să se desfășoare în cele mai bune condiții. În această vară, Primăria Sectorului 1 a realizat lucrări de reparaţii curente şi modernizări la peste 80 de unităţi de învăţământ din administrarea sa.
Anul școlar 2011-2012 vine și cu o ofertă educațională completă și atractivă pentru elevii din Sectorul 1.
La grădinițe, preșcolarii vor avea un program prelungit unde se joacă, învață să mănânce sănătos, să respecte normele de igienă, se duc la film, merg la teatru, sunt inițiați în tainele limbilor străine și ale scrisului.
Bucureştenii din Sectorul 1 și-au putut duce şi în vara aceasta, pentru al treilea an consecutiv, copiii la grădiniţă pe durata vacanţei mari, în cadrul programului "Grădinița de vară". Preşcolarii au putut fi înscrişi la Grădiniţa nr. 206, unde au luat parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă. Educatorii au format grupe de copii, care au avut aceleaşi activităţi ca în timpul anului şcolar: au învăţat să picteze, să modeleze, au învățat ikebana, au făcut excursii etc.
Pentru elevi, programele extra-școlare au o ofertă la fel de atractivă: sporturi, cursuri de muzică, programe de alimentație sănătoasă, programe educaționale pentru protejarea mediului etc. Spre exemplu, toate unitățile de învățământ din Sectorul 1 (grădinițe, școli, licee) beneficiază de un program de colectare selectivă (hârtie-carton, plastic).
Sectorul 1 este unitatea administrativ-teritorială cu cel mai multe centre after-school: în peste 70% din unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal există programul after-school care oferă posibilitatea elevilor să ia masa de prânz, să se odihnească după terminarea cursurilor, să-şi facă lecţiile sub îndrumarea profesorilor, să practice diverse sporturi şi o gamă largă de activităţi recreative.
Primăria Sectorului 1 a luat măsuri și pentru siguranța elevilor: camere de supraveghere video, butoane de panică și patrule ale Poliției Comunitare.
Toate unitățile de învăţământ aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 sunt dotate cu butoane de panică conectate la dispeceratul Poliţiei Comunitare, timpul de răspuns al echipelor de intervenţie fiind de maxim 7 minute de la acţionarea acestora. Echipamentul de alarmare este montat în fiecare unitate de învăţământ într-un loc uşor accesibil personalului de pază și se utilizează în următoarele situaţii: pătrundere fără drept în unitatea de învăţământ, intrare prin efracţie, atac asupra personalului de pază, tulburarea ordinii şi liniştii publice, urgenţe medicale sau în caz de incendiu.
De asemenea, au fost montate până în prezent zeci de camere de supraveghere în aproape jumătate din școlile și liceele din Sectorul 1 care asigură o monitorizare permanentă a tot ce se întâmplă în zonă şi permit intervenția rapidă a poliţiştilor comunitari atunci când este pusă în pericol siguranţa elevilor. Camerele supraveghează permanent accesul, zonele de recreere şi perimetrul exterior al unităţilor de învăţământ şi sunt racordate la Dispeceratul Central şi la dispeceratele Poliţiilor de Cartier.
Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă
E-mail: presa.primaria1@gmail.com
Lasă un răspuns