Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Debut de an școlar în Sectorul 1 în cele mai bune condiții

Publicat: 14.09.2009
 

Toate unitățile de învățământ aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 și-au primit elevii în săli de clasă reabilitate și modernizate.

 

"Am finalizat programul de investiţii şi reparaţii la toate unitățile de învățământ pe care le administrăm: lucrări de modernizare, reabilitare, reparaţii curente, amenajare curţi, instalaţii termice și mansardare – totul pentru ca orele de curs să se desfășoare în cele mai bune condiții", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Ioan Chiliman, în cadrul ceremoniei de deschidere a noului an școlar, care a avut loc luni, 14 septembrie 2009, la Școala de Muzică și Arte Plastice nr. 1 și la Grădinița nr. 206.

Anul școlar 2009-2010 vine cu o ofertă educaționala vastă pentru elevii din Sectorul 1.

La grădinițe, ei vor avea un program prelungit unde se joacă, învață să mănânce sănătos, să respecte normele de igienă, se duc la film, merg teatru, sunt inițiați în tainele limbilor străine și ale scrisului.

Proiectul "Grădinița de week-end" dă posibilitatea bucureştenilor din Sectorul 1 şi nu numai să-și lase copiii la grădiniță pe perioada week-end-ului. La sfârşitul săptămânii copiii care rămân la grădiniţă pot practica diverse activităţi recreative, cum ar fi: participări la cercuri de pictură, modelaj, ikebana, excursii în afara Bucureştiului, plimbări în parc etc.

Copiii găzduiți în "Grădiniţa de weekend" primesc numai alimentaţie sănătoasă, fiind supravegheați de personal de specialitate. Preşcolarii stau în grădiniţa de weekend de sâmbătă, începând cu orele 8:00 până duminică la orele 18:00.

"Vrem să extindem acest proiect la nivelul mai multor unități de învățământ din Sectorul 1 pentru a veni în sprijinul părinților care nu au posibilitatea, din cauza programului încărcat, să-şi supravegheze copiii în timpul week-end-ului. Astfel am oferit acest program extraşcolar prin care copiii să-şi desfăşoare activitatea şi timpul liber în incinta grădiniței. În plus, jocurile interactive şi concursurile îi determină pe copii să devină mult mai sociabili", a mai precizat Primarul Andrei Chiliman.

Pentru elevi, programele extra-școlare au o ofertă la fel de atractivă: sporturi, cursuri de muzică, programe de alimentație sănătoasă, programe educaționale pentru protejarea mediului – colectarea selectivă a deșeurilor.

Sectorul 1 este singura unitate administrativ-teritorială cu cel mai multe centre after school: în aproape 70% din unitățile de învățământ preșcolar, primar și gimnazial există programul after-school care oferă posibilitatea elevilor să ia masa de prânz, să se odihnească după terminarea cursurilor, să-şi facă lecţiile sub îndrumarea profesorilor, să practice diverse sporturi şi o gamă largă de activităţi recreative.

Edilul Sectorului 1 a asistat și la un program artistic prezentat de către elevii Școlii de Muzică și Arte Plastice nr.1 "Iosif Sava". Aceasta este o unitate școală prinsă în programul after school, cu program suplimentar de artă, care școlarizează elevi de la unitățile de învățământ de cultură generală numai pentru activitatea de specialitate. Este un învățământ de stat, gratuit, la care au acces toti elevii cu aptitudini din învățământul primar și gimnazial. Cursurile de desfășoară după un orar flexibil, adecvat timpului liber al elevilor, în funcție de orele de la cultura generală.

Lucrările de reparaţii curente, amenajări curte, reabilitări şi modernizări la toate unităţile de învăţământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 au fost finalizate în proporţie de 100%. Excepţie fac doar câteva unităţi de învătământ din Sectorul 1 incluse în programul BEI, la care lucrările de modernizare sunt realizate de Primăria Municipiului Bucureşti. În această vară Primăria Sectorului 1 a realizat lucrări de reparaţii curente şi modernizări la aproape 100 de unităţi de învăţământ din administrarea sa.

Totalul fondurilor alocate în anul 2008 de la Bugetul Local Sector 1 pentru lucrările de reamenajare, modernizare şi reparaţii curente ale unităţilor de învăţământ preuniversitar este de peste 140 de milioane de lei.

Biroul de Presă

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: comunicare@primariasector1.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut