Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Declarație de Presă a Primarului Andrei Chiliman referitoare la ridicarea mașinilor din Sectorul 1:

Publicat: 10.06.2010
           "Am constatat, în ultima lună, înmulţirea numărului de sesizări din partea cetăţenilor Sectorului 1  privitoare la ridicările de maşini din zone fără parcări de reşedinţă amenajate, dar pe care oamenii le consideră ca fiind parcări de reşedinţă. În general, este vorba de străzile secundare şi aleile din jurul blocurilor.
           Calific aceste acţiuni ale societăţii CFR Trans Auto drept abuzuri şi adresez acestei societăţi un avertisment public: „Limitaţi-vă acţiunile la arterele principale, la maşinile parcate ilegal şi care încurcă traficul din Bucureşti! Sunteţi la un pas de rezilierea contractului cu Primăria Sectorului 1".

Începând de astăzi, ridicările de maşini parcate ilegal vor fi făcute exclusiv după un plan pe care l-am avizat personal. Acesta cuprinde următoarele artere principale de circulaţie: Piaţa Victoriei-Calea Victoriei-B-dul Lascăr Catargiu-Piaţa Romană-Calea Dorobanţi-B-dul Ion Mihalache în dreptul pieţelor 1 Mai şi Domenii (doar maşinile care dublează automobilele parcate pe banda 1)-Gara de Nord-B-dul Cuza. Avertizez că voi supraveghea personal activitatea acestei societăţi pe arterele menţionate.

Ca reprezentant al cetăţenilor Sectorului 1, am obligaţia să sancţionez orice abuz din partea oricărei instituţii aflate în coordonarea primăriei, sau a unor societăţi care au contract cu Primăria Sectorului 1. Fac un apel la cetăţenii Sectorului 1 să-mi semnaleze orice abuz din partea acestei societăţi comerciale.

Această firmă trebuie să ridice limuzinele parcate cu tupeu şi nesimţire pe Dorobanţi sau pe Calea Victoriei, nu maşinile pe care oamenii le lasă de ani de zile în faţa blocului.

În acelaşi timp, îi transmit public primarului general Sorin Oprescu, să-şi vadă de treburile lui şi să lase sectoarele în pace. Are destulă treabă şi nu dă semne că ar vrea să o şi facă. Show-urile televizate de prost gust pe care le face nu rezolvă problemele Bucureştiului.

În Sectorul 1, pe probleme care ţin de competenţa primăriei de sector, decide Chiliman, nu Oprescu. Aşa că am decis să ignorăm dispoziţia aberantă de a ridica maşinile de pe banda 1 a bulevardului Ion Mihalache. În majoritate covârşitoare, acestea sunt maşinile proprietarilor şi locatarilor din blocurile de pe bulevard. Orice om de bun-simţ le asimilează parcărilor de reşedinţă.

Ştiu că dl. Oprescu, în mână cu majoritatea PD din consiliul general, ar vrea să desfiinţeze sectoarele, să le ia atribuţiile, ca să facă rost de bani pentru clienţii politici portocalii. Am mai auzit acest discurs şi de la Băsescu, şi de la Blaga. Îi invit pe aceşti oameni să-i întrebe pe bucureşteni ce părere au despre ideea asta,  şi abia apoi să deschidă gura.

Este deplorabil să văd că un om pe care l-am susţinut acum doi ani a ajuns să facă jocurile unei clici împotriva căreia a pretins că a candidat şi împotriva căreia l-au ales bucureştenii.

Eu sunt partenerul cetățenilor, nu dușmanul lor. Am obligația să sancționez abuzurile îndreptate împotriva cetățenilor, iar decizia de ridicare a tuturor mașinilor de pe B-dul Ion Mihalache este un abuz atât timp cât Primăria Municipiului București nu investește în parcări în spic".

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut