Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Declarație de Presă a Primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman:

Publicat: 04.07.2010

În această săptămână, guvernarea Băsescu-Udrea-Boc a început să-şi pună în aplicare planul de desființare a autonomiei locale a comunităţilor din România, prin adoptarea Ordonanței de Urgență nr. 63/2010, care modifică Legea finanțelor publice locale.

Nu voi insista prea mult acum asupra detaliilor acestui act normativ, vă pot spune doar că, din acest moment, serviciile publice furnizate de primăriile din București sunt la bunul plac al guvernării incompetente Băsescu-Udrea-Boc.

Din păcate, România toată tinde să devină o junglă la dispoziţia tribului Băsescu-Udrea-Boc! Ne aflăm în fața unui prim pas de subordonare a administrației publice locale din România în fața intereselor acestui trib.

Ținta lor finală,  „perla coroanei" este, în fapt, Municipiul Bucureşti. Veniturile aduse de 35% din PIB-ul României s-ar afla, atunci, la dispoziţia lor şi a cumetrilor lor.

În această perioadă, tribul Băsescu-Udrea-Boc încearcă pentru a „n"-a oară să pună în practică o obsesie mai veche a şefului de trib, Traian Băsescu: desfiinţarea sectoarelor şi centralizarea deciziei şi a banilor la nivelul Primăriei Capitalei.

La Ministerul de Interne se lucrează de zor la proiectul de modificare a Legii adimnistraţiei publice locale, urmând ca el să fie promovat la toamnă, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2011. Acest proiect prevede că subdiviziunile teritoriale ale Capitalei urmează să fie conduse de câte un ins desemnat de Consiliul General.

Adică, de la anul, Bucureştiul nu va mai avea sectoare, dar Băsescu, Boc şi Udrea, prin majoritatea pe care o au în Consiliul General şi prin marionetele lor, vor avea pe mână 35% din Produsul Intern Brut.

Ca bucureştean a cărui familie trăieşte aici de aproape 200 de ani, ca primar ales de cetăţenii Sectorului 1,  le transmit acestor indivizi un mesaj public ferm: „Jos mâinile de pe Bucureşti!".

Le transmit să se ducă printre bucureşteni, dacă mai au curajul să iasă, şi să-i întrebe dacă sunt de acord cu ticăloşia pe care o pregătesc.

Oamenii ştiu şi simt că primăriile de sector, şi nu Primăria Generală este mai aproape de nevoile lor reale şi le rezolvă problemele din viaţa de zi cu zi.

Eu mă voi bate cu toate forţele de care dispun pentru ca oraşul nostru să nu încapă pe mâinile acestui trib obsedat de putere şi de bani.

Îi chem alături de noi pe bucureşteni şi îi cer primarului general Sorin Oprescu să lase deoparte complicitatea tacită cu aceşti indivizi!

Îi amintesc lui Sorin Oprescu că a câştigat alegerile pretinzând că luptă împotriva practicilor de clan ale PD-L. A câştigat pe o platformă care prevedea mai multă autonomie pentru sectoare, şi nicidecum desfiinţarea lor, aşa cum pretindea adversarul lui de atunci Vasile Blaga.

Îi cer primarului general Oprescu să-şi amintească în ceasul al 12-lea că a fost ales de bucureşteni, şi nu desemnat de Băsescu, Udrea sau Boc. 

Îi cer primarului general să abandoneze simulările televizate edilitar-gospodăreşti, precum şi tăcerile complice la ticăloşiile lui Băsescu, Boc, Udrea sau Blaga.

Îi cer primarului general să vină alături de noi în această luptă pentru interesele bucureştenilor.

Fac apel la colegii primari de sector, indiferent de culoarea lor politică, să se opună public prăduirii Bucureştiului şi fraudării voinţei cetăţenilor. Pentru că oamenii ne-au învestit cu încredere ca să fim primari de sector, nu preşurile lui Traian Băsescu sau ale Elenei Udrea".

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut