Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Deschidem alte două puncte fixe de recenzare. Clotilde Armand: “Solicit Guvernului prelungirea Recensământului după data de 17 iulie”

Publicat: 13.07.2022

  Ținând cont de procentul scăzut de recenzare din Capitală și de faptul că în ultimele zile numărul persoanelor care vin la punctele fixe a crescut, administrația locală a Sectorului 1 a decis deschiderea altor două puncte fixe pentru efectuarea recenzării fără deplasarea la domiciliul persoanei și suplimentarea numărului de recenzori. Astfel, începând de astăzi, 13 iulie 2022, ora 14:00, locuitorii Sectorului 1 se pot recenza și în următoarele locații:

Sediul Primăriei Sectorului 1, Bd. Banu Manta nr. 9 (Serviciul Relații cu Publicul – parter), program, în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 09:00-19:00;
 Școala Gimnazială nr. 192, Strada Munteniei nr. 32, program, în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 08:30-18:30.

Acestea se adaugă celorlalte două puncte de recenzare deschise deja, în Piața Amzei nr. 13- program, în fiecare zi,  de luni până duminică, între orele 09:00-19:00 – și în Calea Griviței nr. 208-210 (în incinta punctului de încasare taxe și impozite din cadrul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1) – program, în fiecare zi,  de luni până duminică, între orele 09:00-19:00.

În plus, în această perioadă am crescut constant numărul recenzorilor de la punctele fixe, pentru a asigura fluența activității și creșterea numărului de persoane recenzate. În concret, începând de astăzi ora 14:00, la cele patru puncte fixe de recenzare vor fi prezenți 18 recenzori.

"Un recensământ făcut corect și la care participă întreaga populație ne ajută să știm numărul exact al cetățenilor dintr-o comunitate și scoate în evidență date esențiale despre calitatea vieții și condițiile de locuire ale fiecăruia dintre noi. În Sectorul 1 pentru a ajuta cetățenii să se recenzeze mai ușor și pentru a veni și în sprijinul Institutului Național de Statistică, am amenajat puncte fixe de recenzare și am crescut constant numărul recenzorilor. Având în vedere ritmul scăzut de recenzare din Capitală și faptul că în ultimele zile numărul persoanelor care vin la punctele fixe pentru a face Recensământul Persoanelor și Locuințelor a crescut, solicit Guvernului României să prelungească perioada de recenzare, după data de 17 iulie", a declarat Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În paralel cu aceste măsuri, recenzorii continuă, în teren, activitatea de culegere a datelor prin interviuri față în față. Colectarea datelor se va face exclusiv electronic, prin intermediul tabletelor.

Activitatea desfășurată de recenzorii în teren se adresează numai persoanelor care nu s-au autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022 sau care nu se vor recenza la punctele fixe.

Mai multe amănunte pe această temă pot fi obținute la numerele de telefon 0761.113.018 sau 0761.113.048.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut