Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Deszăpezirea din sectorul 1 a început şi continuă până la încetarea ninsorii

Publicat: 09.02.2005
Inspectori ai Serviciului Gospodărie Comunală, din cadrul Primăriei Sectorului 1, împreună cu muncitori ai Administraţiei Domeniului Public a Sectorului 1 şi ai S.C. REBU S.A., au participat la acţiunea de deszăpezire pe arterele sectorului 1, începând cu noaptea de 28 spre 29 ianuarie 2005, odată cu începerea ninsorii.
 
Ninsoarea abundentă a determinat echipele formate pentru deszăpezire să acţioneze cu prioritate, în prima fază, pe arterele principale pe care circulă mijloacele RATB precum şi pe străzile de legătură. De la bun început a fost împrăştiat material antiderapant care a uşurat activitatea atât a utilejelor cât şi a muncitorilor în degajarea zăpezii. Au fost folosite toate utilajele existente în dotarea Administraţiei Domeniului Public a Sectorului 1 şi a societăţii REBU. Această acţiune se continuă şi pe străzile secundare până le încetarea ninsorilor. În sectorul 1 societatea abilitată cu salubrizarea stradală şi deszăpezirea, S.C. REBU S.A., a utilizat materiale antiderapante, clorură de calciu şi au în aşteptare, în parcul propriu, 52 de utilaje speciale.
 
În cazul în care REBU nu se achită integral de obligaţiile contractuale, Primăria Sectorului 1 sistează plata pentru prestaţiile neefectuate de aceasta. Anunţăm, încă o dată, obligativitatea tuturor locatarilor, a Asociaţiilor de Proprietari, a societăţilor comerciale, de a curăţa gheaţa şi zăpada de pe trotuarele şi rigolele aflate în apropierea locuinţelor şi, respectiv, a sediilor, în jurul imobilelor, a curţilor, a tuturor suprafeţelor şi terenurilor pe care le deţin. În imobilele unde funcţionează societăţi comerciale situate la parterul clădirilor, obligatitivitatea aparţine acestora pe parcursul orelor de funcţionare şi trebuie continuată de locatari. Nu este admisă aruncarea pe străzi a zăpezii aflate în curţi şi terenuri. Nerespectarea obligaţiilor amintite atrage după sine aplicarea de amenzi cuprinse între 1 şi 5 milioane pentru toate persoanele fizice şi juridice, în conformitate cu H.C.L.M.B. nr. 25/1994, art. 16, lit.e şi H.C.L. nr.11/01.03.2004.
 
In urma verificărilor privind deszăpezirea în sector, persoanelor fizice şi juridice, care nu au răspuns somaţiilor pentru îndepărtarea zăpezii şi a gheţii în 24 de ore, li s-au aplicat amenzi contravenţionale. Au fost amendaţi 8 agenţi economici şi 10 Asociaţii de Proprietari, totalitatea amenzilor fiind în valoare de 90 milioane lei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut