Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Deszăpezirea străzilor din Sectorul 1, în plină desfăşurare

Publicat: 18.01.2010
         Utilajele companiei Romprest şi cele ale Administraţiei Domeniului Public Sector 1 intervin și împrăştie în permanenţă soluţii anti-derapante pe arterele principale şi secundare ale Sectorului 1.
            Pentru a preveni efectele înghețului pe toate străzile din sector, compania Romprest a început să împrăștie încă de ieri dimineaţă material anti-derapant și soluții anti-îngheț .

Potrivit strategiei de deszăpezire, în Sectorul 1 se intervine cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii de pe bulevardele principale (pe care circulă mijloace de transport în comun) şi de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben de ninsoare şi vânt puternic în intervalul 18.01.2010, ora 22.00  – 20.01.2010, ora 06.00. Astfel, vor fi afectate 17 judeţe şi Municipiul Bucureşti.

Peste 100 de utilaje şi 700 de muncitori intervin 24 de ore din 24, pentru a deszăpezi şi a preveni efectele îngheţului pe toate cele o mie de străzi din Sectorul 1.

În Sectorul 1 sunt amenajate 15 puncte fixe de intervenţie rapidă formate dintr-un utilaj mare care este pregătit să deszăpezească de urgenţă arterele din cartierele unde este repartizat.

Fiecărui punct fix îi corespunde un anumit număr de străzi principale şi secundare, de care va răspunde fiecare echipaj detaşat în teren. Punctele fixe unde sunt cantonate utilajele de deszăpezire sunt:

–          Piaţa Victoriei – pastila Kiseleff – Aviatorilor;

–          Piaţa Universităţii – Fântână;

–          Piaţa Romană – A.S.E.;

–          Bd. Beijing – Parcare Pescăruş;

–          Berzei – Dinicu Golescu – Ştirbei Vodă;

–          Piaţa Gării de Nord – vis-a-vis coloane;

–          Şos. Nicolae Titulescu – Str. Iacob Felix;

–          Piaţa Presei Libere – Intrare ROMEXPO;

–          Bd. Ion Mihalache – Calea Griviţei – Staţia de carburanţi AGIP;

–          Bd. Bucureştii Noi – Bd. Laminorului – Staţia de carburanţi OMV;

–          Şos. Bucureşti-Târgovişte – Staţia de carburanţi MOL;

–          Şos. Chitilei – Staţia de carburanţi PETROM;

–          Str. Alex. Şerbănescu – Str. Nicolae Caranfil – Staţia de carburanţi AGIP;

–          Şos. Bucureşti-Ploieşti – Staţia de carburanţi PETROM (Mioriţa);

–          Piaţa Arcul de Triumf.

Informaţii de background:

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman şi responsabilii cu deszăpezirea Sectorului 1 au inspectat încă din data de 6 noiembrie 2009 echipamentele de intervenţie pentru îndepărtarea zăpezii şi a poleiului.

„Toţi responsabilii cu deszăpezirea au primit, încă de la începutul lunii noiembrie, sarcini pentru sezonul rece, tocmai pentru a elimina des-întâlnitul termen <<luat prin surprindere>>. Toată lumea a avut la dispoziţie un termen extrem de generos pentru a pregăti intervenţia în caz de ninsoare", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Pentru a uşura operaţiunea de deszăpezire, Poliţia Rutieră va acorda asistenţă echipelor de intervenţie. În caz de ninsoare puternică, Poliţia Rutieră va închide arterele afectate de ninsoare şi va interzice circulaţia pe timpul nopţii a autovehiculelor pentru a facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire.

De asemenea, maşinile parcate neregulamentar care blochează operaţiunea de deszăpezire vor fi ridicate.

Imediat ce a început ninsoarea, utilajele de deszăpezire au intervenit simultan în cele 11 cartiere din Sectorul 1: Băneasa, Bucureştii Noi-Chitila-Dămăroaia, Pajura, Gara de Nord-Nicolae Titulescu, Dorobanţi-Floreasca, Calea Griviţei, 1 Mai-Domenii, Aviatorilor, Aviaţiei, Zona Centrală, Străuleşti-Vatra Nouă.

Sezonul rece a început la data 15 noiembrie 2009 şi se va încheia la data de 15 martie 2010. În funcție de condițiile meteo, intervalul se poate restrânge sau extinde. În toată această perioadă Romprest, societatea care asigură serviciul de deszăpezire în Sectorul 1, şi Administraţia Domeniului Public vor asigura permanenţa şi vor aplica Strategia Generală de Deszăpezire, aprobată de Consiliul Local Sector 1.

Biroul de Presă

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut