Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Din grijă pentru mediu! Începe cea mai mare campanie de colectare a DEEE-urilor din Capitală

Publicat: 01.11.2010
           Sectorul 1 al Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Environ și Compania Romprest, derulează în perioada 1-30 noiembrie campania "Alungă fantomele electronicelor vechi", cea mai mare campanie de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice (DEEE) din Capitală.

           Timp de o lună de zile, cetățenii și instituțiile din Sectorul 1 pot suna gratuit la numărul de telefon 021/9460 pentru a se debarasa de aparatura electrocasnică nefolositoare, care le ocupă inutil spaţiul în locuinţe.

          "Deşeurile electronice, electrice şi electrocasnice sunt un pericol pentru mediu. Lăsate la voia întâmplării pe spaţiile verzi sau pe stradă, ele ne pot afecta sănătatea. Prin această nouă campanie ne dorim să fim prima administrație locală care implementează la nivelul întregii comunități un program de conștientizare și colectare selectivă a DEEE-urilor. Grija pentru mediu începe de la noi de acasă", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

          Campania "Alungă fantomele electronicelor vechi" va implica pe de o parte, asociațiile de locatari și pe de altă parte instituțiile și companiile aflate în Sectorul 1. Programul va fi dezvoltat prin intermediul agenților Romprest și a echipelor de voluntari. Într-o primă etapă, beneficiarii vor fi informați despre campanie, urmând ca ulterior să le fie preluate cu titlu gratuit DEEE-urile.

          Pentru a stimula colectarea selectivă a DEEE-urilor pe durata campaniei, asociațiile de locatari, dar și instituțiile și companiile din Sectorul 1 se pot înscrie într-o competiție, ai cărei câștigători vor fi desemnați pe 30 noiembrie, în cadrul unei Gale de Premiere. Organizatorii au prevăzut trei categorii de premii, după cum urmează:

          ·         Asociații de locatari – Cea mai „verde" asociație de locatari

          ·         Instituții  – Cea mai „verde" instituție din Sectorul 1

                Companii – Companie „liberă" de DEEE-uri

          ·         Cetățeni – Cel mai EcoActiv cetățean al Sectorului 1

           Mai multe detalii referitoare la regulamentul de desfășurare al concursului sunt disponibile pe site-ul www.environ.ro.

           Sectorul 1 al Municipiului București a lansat, în martie 2008, un program de colectare gratuită a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE) care se desfășoară în a două duminică a fiecărei luni. Locuitorii Sectorului 1 pot renunța la aparatura electrocasnică nefolositoare: monitoare de calculator, televizoare, aparate de radio, frigidere, maşini de spălat sau alte echipamente electrocasnice vechi.

           Pe lângă campania proprie de ridicare a DEEE-urilor, administrația locală s-a alăturat şi campaniei naţionale "Marea Debarasare", iniţiată de Ministerul Mediului şi Pădurilor.

           Echipamentele electrocasnice colectate sunt preluate de către Asociaţia "Environ" în vederea tratării lor ecologice, valorificării şi reciclării, în conformitate cu legislaţia europeană de mediu.

Compartimentul Imagine, Cultură, Presă și Informatică

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut