Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Direcţia Impozite şi Taxe Locale Sector 1 reactualizează reglementările Codului Fiscal în cazul dobândirii de imobile, terenuri, maşini, a altor bunuri

Publicat: 14.02.2005
Pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor în vederea respectării prevederilor legale în cazul dobândirii de noi terenuri, maşini, imobile etc., Direcţia Impozite şi Taxe Locale a sectorului 1 reaminteşte cetăţenilor reglementările de actualitate ale Codului Fiscal, pentru a se evita situaţiile contravenţionale.
 
Astfel, în cazul achiziţionării unei noi clădiri, atât persoanele fizice cât şi cele juridice trebuie să achite plata impozitului, cu începere de la data de întîi a lunii următoare în care a fost construit sau dobândit bunul. Totodată, este obligatorie şi depunerea Declaraţiilor de Impunere în maximum 30 de zile de la data construirii/dobândirii bunului.
 
În cazul persoanelor fizice, depunerea Declaraţiilor de Impunere peste 30 de zile se consideră contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 535 000 lei la 1 070 000 lei, iar nedepunerea acestora se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1 070 000 – 3 200 000 de lei. Pentru persoanele juridice, întârzierea sau nedepunerea Declaraţiilor de Impunere va atrage aplicarea de contravenţii a căror valoare o reprezintă amenzile aferente persoanelor fizice majorate cu 300% .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut