Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Elevii din Sectorul 1 au învătat să protejeze mediul

Publicat: 09.06.2010
 
 

Peste 2.000 de elevi de clasa a IV-a din 38 de şcoli din Sectorul 1 au învăţat, pe parcursul anului şcolar 2009-2010, să fie responsabili fară de mediu, în cadrul programului de educare ecologică „Lumea ta? Curată!", o campanie a Primăriei Sectorului 1, Fundaţiei Prais şi Companiei Romprest.

Programul „Lumea ta? Curată!" şi-a propus formarea în rândul copiilor a obiceiului de a recupera materialele reciclabile atât la şcoală, cât şi în timpul liber, valorizând astfel respectul acestora faţă de natură şi mediu.

Elevii au fost stimulaţi să scrie compuneri şi proiecte pe mai multe teme: protecţia mediului, grija faţă de natură şi resursele sale, care au fost premiate lunar.

Pe lângă activităţile educaţionale, elevii au creat peste 600 de obiecte decorative din materiale reciclabile ce au intrat în concurs, iar câştigătorii la nivelul fiecărei şcoli au fost premiaţi de către Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, marţi, 08 iunie 2010, în cadrul unei ample ceremonii, la Şcoala nr. 12 "Herăstrău", unde au fost expuse cele mai bune lucrări din fiecare şcoală participantă la program.

„Din respect pentru mediul în care trăim şi faţă de semenii noştri, am decis să iniţiem un program de informare a elevilor şi să le dezvoltăm o atitudine sănătoasă faţă de mediul înconjurător şi faţă de societate" a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Fiecare şcoală a fost dotată de către Romprest cu pubele pentru hârtie şi plastic pentru colectarea selectivă a celor două tipuri de deşeuri, fiind strânse peste 500 de metri cubi de hârtie şi 170 de metri cubi de plastic, ca urmare a consumului lor zilnic.

"Colectarea selectivă a deşeurilor se înscrie în preocuparea constantă pe care Primăria Sectorului 1 a arătat-o în ultimii ani pentru protecţia mediului. Vrem să avem siguranţa că deşeurile ajung să fie reciclate, nu aruncate la groapa de gunoi. E de datoria noastră să facem ceva pentru a proteja mediul înconjurător şi pentru a păstra oraşul curat. Trebuie să respectăm locul în care trăim şi să avem grijă de sănătatea noastră, a copiilor noştri şi a generaţiilor viitoare!", a mai declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Direcţia de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut