Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Elevii din Sectorul 1 învaţă cum să aibă “O şcoală curată, un oraş curat!”

Publicat: 25.04.2014

Elevii din Sectorul 1 sunt învăţaţi cum, şi mai ales, de ce este bine ca deşeurile să fie colectate selectiv. Primăria Sectorului 1 derulează, începând din 25 aprilie, în toate şcolile din această zonă administrativă, proiectul social-educaţional "O şcoală curată, un oraş curat!".

Această iniţiativă presupune conştientizarea importanţei colectării selective a deşeurilor, atât sub aspectul protecţiei mediului şi ocrotirii sănătăţii publice, cât şi din punct de vedere economic. Acţiunea presupune discuţii interactive ale elevilor cu specialişti în domeniu, proiecţii de filme şi distribuirea de materiale informative.

"Colectarea selectivă a deşeurilor se înscrie în preocuparea constantă pe care Primăria Sectorului 1 a arătat-o în ultimii ani pentru protecţia mediului. Vrem să avem siguranţa că deşeurile ajung să fie reciclate, nu aruncate la groapa de gunoi. E necesar să facem ceva pentru a proteja mediul înconjurător şi pentru a păstra oraşul curat. Trebuie să respectăm locul în care trăim și să avem grijă de sănătatea noastră, a copiilor noştri şi a generaţiilor viitoare!", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Prin intermediul acestui proiect social-educaţional, se urmăreşte stimularea comportamentului participativ al elevilor din şcolile generale din Sectorul 1, dezvoltarea capacităţii lor de a se angaja în acţiuni şi de a interacţiona la nivelul grupurilor (din şcoală şi din afara şcolii). Aceştia vor avea posibilitatea de a-şi valorifica propriile cunoştinţe referitoare la colectarea şi reciclarea materialelor refolosibile şi protejarea mediului înconjurător.

Organizatorii şi-au propus ca fiecare elev să conştientizeze faptul că, dacă nu acţionează în direcţia colectării separate a deşeurilor care se generează zilnic – ambalaje de hârtie şi carton, recipienţi de plastic, sticlă sau metal şi deşeuri electrice – acest lucru se va reflecta foarte curând într-un grad ridicat de poluare a mediului ambiant.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut