Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Elevii din Sectorul 1 învață să mănânce sănătos

Publicat: 29.09.2014

Elevii din Sectorul 1 învaţă cum să mănânce sănătos și cum să se ferească de produsele de tip "fast-food" și "junk-food".  Primăria Sectorului 1 împreună cu Asociaţia Green Gate derulează până la sfârşitul lunii octombrie 2014, în toate școlile generale din Sectorul 1, campania social-educațională "Trăiește sănătos, mănâncă inteligent!".

 Proiectul îi informează pe elevii claselor V-VIII din Sectorul 1 asupra alimentației corecte și asupra riscurilor și efectelor unei alimentații necorespunzătoare asupra sănătății. Acestora li se explică consecințele negative care rezultă din consumul excesiv de grăsimi, sare, zahăr, îndulcitori și aditivi alimentari, în detrimentul compușilor cu efect benefic, cum ar fi fibre, vitamine sau minerale. Iniţiatorii campaniei şi-au propus corectarea stilului de viaţă al școlarilor din Sectorul 1 în sensul modificării comportamentului alimentar necorespunzător.

 "În ultimii ani asistăm, mai ales în rândul copiilor și adolescenților, la modificarea stilului de viaţă: alimentaţia sănătoasă a fost înlocuită cu produsele de tip fast-food, iar sportul şi mişcarea în aer liber cu statul exagerat în faţa calculatorului şi televizorului. Acest lucru conduce la extinderea fenomenului obezităţii în rândul copiilor cu consecinţe nefaste pe termen lung asupra stării de sănătate a populaţiei. Nu putem sta impasibili şi să asistăm cum sănătatea copiilor noştri se înrăutăţeşte în fiecare an din cauza alimentaţiei necorespunzătoare," afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

În cadrul campaniei "Trăiește sănătos, mănâncă inteligent!" școlarii învață să deosebească hrana sănătoasă de cea nocivă. Acest lucru se realizează prin distribuirea unor pliante informative și organizarea unor sesiuni de informare susținute de Dana Nălbaru, Florin Grozea (Trupa HI-Q) și Doru Todoruț (Deepcentral). Aceste sesiuni de informare sunt menite să încurajeze adoptarea unui regim de viață echilibrat: alimentație sănătoasă, activitate fizică, combaterea sedentarismului, limitarea timpului petrecut în fața televizorului și a computerului.

De asemenea, va fi prezentat un film documentar cu mesajul "Așa DA!", "Așa NU!", care să îmbogățească cunoștințele elevilor despre alimentele nerecomandate și despre bolile provocate de o alimentație neechilibrată. Pliantele informative, dvd-urile, dar și sesiunile de lucru cu nutriționiști vor ajuta tânăra generație să adere la un stil de viață sănătos.
   

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut