Expert: ”Tichetele anticriză permit păstrarea în Sectorul 1 a banilor economisiți din factura de energie”. Armand: “Este cazul ca politicienii să tacă!”
Necesitatea și oportunitatea acordării tichetelor anticriză vor produce un impact crescut la nivel local atât în evitarea vulnerabilității consumatorilor de energie, cât și în păstrarea în comunitatea locală a banilor economisiți din factura de energie. Aceasta este concluzia unui raport realizat de managerul energetic pentru Primăria Sectorului 1.
Specialistul a analizat datele anonimizate completate de către primele 6.550 persoane care s-au înscris pe platforma www.tichetanticriza.ro și ale căror aplicații au fost valide, în perioada 17.11.2022-22.11.2022. Potrivit raportului, se constată un interes crescut, conștient și matur pentru realizarea de măsuri de eficiență energetică, folosind tichetele anticriză în valoare de 1.000 de lei, pentru fiecare cetățean din Sectorul 1 care are vârsta de 18 ani, oferite de către Consiliul Local și Primăria Sector 1.
"Aceasta este realitatea din Sectorul 1 și analiza specialiștilor din energie. Consultați întregul raport să vă convingeți de datele prezentate, restul sunt declarații politice. Este cazul ca politicienii să tacă și să lăsăm experții să vorbească", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
În același timp, un număr ridicat de persoane aplicante, posibil în asociere cu membrii familiei, optează pentru instalarea de pompe de căldură de tip aer-aer sau aer-apă, care să le asigure încălzirea cu emisii reduse de gaze cu efect de seră, fapt care indică impactul ridicat al programului de măsuri anticriză la tranziția energetică spre neutralitate climatică.
De asemenea, un număr de 2.396 persoane aplică pentru instalarea de panouri fotovoltaice sau de tip solar termice, majoritatea aplicanților fiind rezidenți în case individuale de locuit, dar și în blocuri de locuințe, aspect care reflectă necesitatea inițierii, chiar dincolo de acest program de măsuri și acordarea de tichete anticriză, a unor programe publice locale de sprijinire a instalării de surse regenerabile locale.
Întregul raport poate fi consultat pe site-ul Primăriei Sectorului 1.
Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro
Lasă un răspuns