Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Expiră concesiunea la Piața Agroalimentară ”16 Februarie”. Comercianții au fost notificați că Primăria Sectorului 1 va prelua în administrare piața pentru a o moderniza la standarde occidentale

Publicat: 27.05.2024

Primăria Sectorului 1 va prelua în administrare, începând cu luna august 2024, Piața Agroalimentară ”16 Februarie”, va curăța întreaga zonă, o va moderniza la standarde occidentale și o va reda comunității locale. În data de 4 august 2024 va expira contractul încheiat în anul 1999 între Primăria Sectorului 1 și un operator privat.

Administrația locală a notificat deja comercianții din această piață că o va prelua în administrare pentru a efectua ample lucrări de modernizare.

”Timp de 25 de ani, Piața «16 Februarie» din București a fost captivă în mâinile clientelei PSD și PNL de la Sectorul 1. Totul s-a făcut în baza unor contracte dubioase de asociere/ cesiune, iar beneficiarul direct al acestora a fost un afacerist trimis în judecată într-un dosar de proxenetism și crimă organizată. În loc de o piață civilizată, întreaga zonă a fost transformată timp de mai bine de două decenii într-un mare butic insalubru, iar singura preocupare a administratorului a fost să-i jecmănească pe micii comercianți de la care colecta taxe. Totul s-a făcut ilegal acolo și în disprețul legii, nu aveau avize de la DSV, de la ISC, au fost ridicate construcții fără autorizații pe domeniul public etc. Cu un tupeu de nemaivăzut, astăzi toată conducerea PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, l-a vizitat pe beneficiarul combinațiilor de partid de la Piața «16 Februarie», a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În cursul anului 1999, a fost încheiat contractul de asociere nr. 03/1211/21.07.1999 între Primăria Sectorului 1 și S.C. Florian Haus Prodcom S.R.L. pe o perioadă de 25 de ani. Ulterior, în anul 2001, a mai fost încheiat un contract de cesiune și un act adițional la acest contract de asociere în baza cărora drepturile și obligațiile rezultate din contractul de asociere nr. 03/1211/21.07.1999 care incumbă S.C. Florian Haus Prodcom S.R.L urmau să fie preluate de două persoane fizice și de S.C. Teomod Style Trading S.R.L. În prezent, Piața Agroalimentară „16 Februarie” este administrată de societatea Teomod Style Trading S.R.L.

”Contractul de concesiune expiră pe 4 august 2024. În această primăvară am notificat cei 200 de comercianți că vom prelua în administrare piața pentru a o moderniza la standarde occidentale și să nu mai plătească taxele către pușculița PSD.  Această notificare a fost cea care a produs panică pentru sponsorii de partid din Piața «16 Februarie», care i-au chemat în ajutor pe Marcel Ciolacu și Gabriela Firea. În luna august vom face curățenie aici și vom redeschide piața pentru toți locuitorii din Sectorul 1”, a mai precizat edilul Sectorului 1.

Serviciul Imagine și Cultură

E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut