Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Expoziție de pictură și sculptură cu tema ”Sacrul în artă” la Galeria Căminul Artei

Publicat: 29.12.2011

Peste 30 de pictori și sculptori restauratori expun lucrări în cadrul expoziției "Sacrul în artă" ce se desfășoară până pe 6 ianuarie 2012, la Galeria Căminul Artei (Str. Biserica Enei nr.16, Sector 1).

Expoziţia, organizată de Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România, se înscrie în tradiţia manifestărilor expoziţionale anuale ale asociaţiei și exprimă meditația personală, autentică a artistului raportat la lumea sacrului.

Sacrul în arta contemporană şi în lucrările artiştilor care expun la această expoziţie este prezent prin imaginea iconografică tradiţională şi prin simboluri ale ortodoxiei folosite în actul de creație prin diferite tehnici de execuție artistică.

"Cei mai mulți dintre expozanți sunt creatori de artă sacră, de obiecte de cult fidele iconografiei creștine. În această expoziție, limbajul lor artistic dezvăluie sensibilitatea, preocuparea autentică, meditația personală pentru creația artistică raportată la sacru", afirmă Mihaela Nacu, președintele Asociației Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare.  

Expoziția este deschisă tuturor iubitorilor de frumos de luni până vineri între orele 10:30-18:00 și sâmbătă între orele 11:00-15:00.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut