Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Expoziție de pictură și sculptură cu tema ”Sacrul în artă” la Galeriile Orizont

Publicat: 13.04.2010
           Peste 40 de pictori și sculptori restauratori expun lucrări în cadrul expoziției "Sacrul în artă" ce se desfășoară în perioada 9-22 aprilie 2010, la Galeriile Orizont (str. N. Bălcescu nr. 23).
           Expoziţia, organizată  de Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare (AFAPRR) a Uniunii Artiștilor Plastici din România, se înscrie în tradiţia manifestărilor expoziţionale anuale ale asociaţiei și exprimă meditația personală, autentică a artistului raportat la lumea sacrului.

Sacrul în arta contemporană şi în lucrările artiştilor care expun la această expoziţie este prezent prin imaginea iconografică tradiţională şi prin imagini simbolice ale ortodoxiei folosite în actul de creaţie.

La deschiderea vernisajului, care a avut loc vineri, 09 aprilie 2010 – în ziua unei mari sărbători religioase: Izvorul Tămăduirii -, au vorbit criticul de artă Dorana Coșoveanu și președintele AFAPRR, Mihaela Nacu.

"Cei mai mulți dintre expozanți sunt creatori de artă sacră, de obiecte de cult fidele iconografiei creștine. În această expoziție, limbajul lor artistic dezvăluie sensibilitatea, preocuparea autentică, meditația personală pentru creația artistică raportată la sacru" a declarat Mihaela Nacu, președintele Asociației Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare.  

Expoziția este deschisă tuturor iubitorilor de frumos de luni până vineri între orele 11:00-19:00 și sâmbătă între orele 11:00-15:00.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut