Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Fă o pâine în locul persoanelor cu dizabilități, de ziua lor!

Publicat: 26.11.2015

Centrul Nazarcea Grup invită bucureștenii să sărbătorească "Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități", prin muncă! Atelierele Nazarcea îi așteaptă pe locuitorii Capitalei în zilele de 2, 3 și 4 decembrie 2015, între orele 10:00 – 14:00, să descopere cum și mai ales ce lucrează persoanele cu dizabilități, muncind în locul lor. Acest eveniment a fost gândit cu scopul de a-i înțelege pe cei de lângă noi care se confruntă cu dizabilități și de a le acorda o șansă la normalitate.

La atelierele Nazarcea, bucureștenii vor avea ocazia să frământe și să coacă pâinea, să modeleze lutul într-un obiect de ceramică, să-și spele singuri mașina, să realizeze o carte de vizită și multe altele. Toți cei interesați să participe la acest eveniment sunt rugați să se înscrie, în prealabil, la numărul de telefon 021.310.34.38 – coordonator proiect Florin Giosan sau pe e-mail, la adresa office@nazarceagrup.ro.

În strada Nazarcea nr. 24-28 funcționează cea mai mare unitate protejată autorizată din țară, la care sunt angajate persoane cu dizabilități. Aici funcționează o brutărie modernă la care sunt angajate 13 persoane cu dizabilități, care au meseriile tradiționale în activitatea de panificație. Aceștia fabrică pâine sub îndrumarea unui brutar, dar și a altor persoane de specialitate, psihologi și asistenți sociali. Zilnic, 1000 de pâini sunt produse pentru copii și bătrâni din centrele speciale ale Sectorului 1, dar și pentru punctul de desfacere-magazin de unde oricine poate cumpăra pâine proaspătă și sănătoasă pentru acasă.

Primăria Sectorului 1 a deschis prima fabrică a unei autorități locale la care lucrează persoane cu dizabilități. Aceasta a fost înființată în 2012, iar în prezent există mai multe unități de producție: brutărie, spălătorie textile ecologică, spălătorie auto, croitorie etc. Aici pot fi achiziționate produse din ceramică pictate manual, lumânări decorative, produse de panificație, servicii de croitorie, curățătorie, spălătorie auto etc.

"Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi" este marcată ȋn fiecare an, pe 3 decembrie. Data a fost stabilită ȋn anul 1992 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru ca populaţia să ȋnţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut