Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Grupuri de comando au agresat fizic şi verbal 30 de angajaţi ai S.C. ROMPREST Service

Publicat: 23.08.2007
Joi, 23 august ac., între orele 9:30 şi 10:15,  persoane necunoscute au agresat fizic şi verbal  în mai multe locuri din Sectorul 1,  un număr de 30 de angajaţi ai societăţii SC. ROMPREST Service, una dintre firmele care se ocupă de salubrizarea în Sectorul 1 până la organizarea licitaţiei privind serviciile de salubritate.
 

Joi, 23 august ac., între orele 9:30 şi 10:15,  persoane necunoscute au agresat fizic şi verbal  în mai multe locuri din Sectorul 1,  un număr de 30 de angajaţi ai societăţii SC. ROMPREST Service, una dintre firmele care se ocupă de salubrizarea în Sectorul 1 până la organizarea licitaţiei privind serviciile de salubritate. Aceste acte reprobabile de violenţă s-au produs în zona Dorobanţi, Piaţa Presei Libere, Primăverii, Charles de Gaulle Aviaţiei-Caranfil şi Pajura. Dintre cei 30 de angajaţi ai SC ROMPREST Service asupra cărora s-au exercitat actele de violenţă, şase au necesitat asistenţă medicală. Persoanele care au realizat actele de violenţă au fost organizate ca adevărate trupe de comando, au coborât din BMW-uri  sau microbuze înarmaţi cu bate  şi i-au lovit cu bestialitate şi fără motiv pe angajaţii SC ROMPREST Service care făceau curăţenie în Sectorul 1.

        Într-o conferinţă de presă susţinută ulterior producerii acestor acte de violenţă, Directorul General al ROMPREST, Sorin Velicu a afirmat că: „având în vedere că actele de violenţă s-au produs concomitent în mai multe locuri din Sectorul 1, nu cred că agresiunile au fost întâmplătoare. Nu pot să trec cu vederea faptul că într-o scrisoare oficială, primită în urmă cu două zile din partea REBU, eram ameninţaţi că dacă vom mai face curăţenie în Sectorul 1, este posibil să apară disfuncţionalităţi sociale. Totodată, o parte dintre cei care au realizat agresiunile au acuzat pe angajaţii ROMPREST că le fură pâinea de la gura soţiei şi copiilor. În cursul zilei de mâine vom face un memoriu către poliţie, singura instituţie în măsură să elucideze cine se află în spatele acestor acte de violenţă"

     La rândul său Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman a declarat: "Avem de-a face cu acte de tip mafiot, organizate de grupuri de comando, care amintesc de violenţele care se petreceau în oraşul american Chicago în anii 30 ai secolului XX. În acest moment nu pot afirma că în spatele violenţelor se află firma REBU. Organele în drept trebuie să-şi facă treaba şi să elucideze cine se face responsabil de aceste acte incalificabile de violenţă. Insă, grupurile de interese care sprijină REBU şi se opun organizării unei licitaţii  privind serviciile de salubritate  în Sectorul 1, sunt cel puţin vinovate din punct de vedere moral pentru violenţele înregistrate astăzi. Pentru a preveni repetarea unor astfel de fapte, Poliţia Comunitară Sector 1 va acorda protecţie angajaţilor ROMPREST Service"  

    În ciuda acestor acte de intimidare, societatea ROMPREST Service va continua să facă curăţenie în Sectorul 1. Începând din această seară, cei 150 de angajaţi pe schimb care prestează această activitate în Sectorul 1 vor lucra sub protecţia Poliţiei Comunitare Sector 1.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut