Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

În Sectorul 1, circulația rutieră se desfășoară în condiții normale de iarnă

Publicat: 09.02.2010
          Traficul rutier se desfășoară în condiții normale de iarnă pe toate bulevardele principale și străzile secundare din Sectorul 1 pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri.
             În acest moment, nu există blocaje în trafic, reprezentanții Romprest intervenind cu peste 70 de utilaje de deszăpezire și 200 de muncitori pentru înlăturarea manuală a zăpezii. 

Zonele prioritare prevăzute pentru ridicarea zăpezii sunt căile de acces către instituțiile publice și arterele principale ale sectorului: intersecțiile, refugiile RATB și extremele căilor de rulare auto (până la bordură) din zonele de importanță socială. 

Acțiunea de ridicare și transport a zăpezii se desfășoară atât în timpul zilei, când se intervine cu precădere pentru înlăturarea zăpezii din dreptul trecerilor de pietoni, din stațiile RATB și din dreptul refugiilor de tramvai, cât și pe timpul nopții, pentru degajarea arterelor principale și a intersecțiilor cu străzile secundare.

În noaptea de luni spre marți (de la orele 22.00 până la 7.00) au fost ridicați peste 8.000 m3 de zăpadă. Au fost vizate pentru acțiunile de colectare și transport a zăpezii următoarele zone: Piața Universității, Piața Revoluției, Piața 1 Mai, intersecția str. George Enescu cu Bd. Magheru, stațiile RATB din zona Romană, stațiile RATB de la intersecția Bd. Ion Mihalache cu str. Turda, intersecția Bd. Magheru cu str. C.A. Rosetti etc.

Acțiunea de colectare a zăpezii de pe arterele Sectorului 1 va continua și în noaptea de marți spre miercuri, începând cu ora 22.00. Peste 170 de persoane și 100 de utilaje vor interveni pentru degajarea zăpezii din intersecții, stații RATB, refugii de tramvai etc.

În paralel, pe timpul nopții va continua și acțiunea de împrăștiere a materialului anti-derapant atât solid, cât și lichid pentru a preveni efectele înghețului.

Pentru încărcarea zăpezii se lucrează şi pe străzile unde se află spitale, şcoli, grădiniţe, unităţi de intervenţie ale Salvării, Poliţiei şi Pompierilor, precum şi pe arterele secundare unde se află situate alte diverse obiective sociale (biserici, pieţe etc).

Informaţii de background:

Potrivit strategiei de deszăpezire, în Sectorul 1 se intervine cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii de pe bulevardele principale (pe care circulă mijloace de transport în comun) şi de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri.

În Sectorul 1 sunt amenajate 15 puncte fixe de intervenţie rapidă formate dintr-un utilaj mare care este pregătit să deszăpezească de urgenţă arterele din cartierele unde este repartizat.

Fiecărui punct fix îi corespunde un anumit număr de străzi principale şi secundare, de care va răspunde fiecare echipaj detaşat în teren. Punctele fixe unde sunt cantonate utilajele de deszăpezire sunt:

–          Piaţa Victoriei – pastila Kiseleff – Aviatorilor;

–          Piaţa Universităţii – Fântână;

–          Piaţa Romană – A.S.E.;

–          Bd. Beijing – Parcare Pescăruş;

–          Berzei – Dinicu Golescu – Ştirbei Vodă;

–          Piaţa Gării de Nord – vis-a-vis coloane;

–          Şos. Nicolae Titulescu – Str. Iacob Felix;

–          Piaţa Presei Libere – Intrare ROMEXPO;

–          Bd. Ion Mihalache – Calea Griviţei – Staţia de carburanţi AGIP;

–          Bd. Bucureştii Noi – Bd. Laminorului – Staţia de carburanţi OMV;

–          Şos. Bucureşti-Târgovişte – Staţia de carburanţi MOL;

–          Şos. Chitilei – Staţia de carburanţi PETROM;

–          Str. Alex. Şerbănescu – Str. Nicolae Caranfil – Staţia de carburanţi AGIP;

–          Şos. Bucureşti-Ploieşti – Staţia de carburanţi PETROM (Mioriţa);

–          Piaţa Arcul de Triumf.

Sezonul rece a început la data 15 noiembrie 2009 şi se va încheia la data de 15 martie 2010. În funcție de condițiile meteo, intervalul se poate restrânge sau extinde. În toată această perioadă Romprest, societatea care asigură serviciul de deszăpezire în Sectorul 1, şi Administraţia Domeniului Public vor asigura permanenţa şi vor aplica Strategia Generală de Deszăpezire, aprobată de Consiliul Local Sector 1.

Biroul de Presă

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut