Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

În Sectorul 1, circulația rutieră se desfășoară în condiții normale de iarnă

Publicat: 19.01.2010
           Contrar afirmațiilor oficialilor din Primăria Municipiului București, care gestionează problema deszăpezirii din birou, pe bulevardele principale din Sectorul 1 se circulă în condiții de iarnă fără ca traficul rutier să fie afectat de zăpada și poleiul de pe carosabil.

           

           Activitatea de deszăpezire din Sectorul 1 se desfășoară cu prioritate pe bulevardele principale și pe străzile secundare, pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri, rezultatele acestei intervenții fiind traficul rutier care se desfășoară în condiții normale de iarnă.

În acest moment, nu există blocaje generate de zăpadă sau polei. Mai mult, gurile de ieșire ale ambulanțelor din unitățile sanitare sunt curățate.

Afirmațiile celor din Primăria Capitalei conform cărora pe bd. Ion Mihalache, Calea Victoriei, bd. Aviatorilor, bd. Poligrafiei, bd. Laminorului, bd. Bucureștii Noi, șos. Chitilei, șos. Pipera, str. Nicolae Caramfil, str. Ion Câmpineanu, str. Jiului ar fi probleme sunt contrazise de realitatea din teren.

Sugerăm oficialilor municipalității să renunțe la declarațiile bazate pe informații telefonice și să verifice personal stadiul deszăpezirii pe teren.

Informaţii de background:

Peste 100 de utilaje şi 700 de muncitori intervin 24 de ore din 24, pentru a deszăpezi şi a preveni efectele îngheţului pe toate cele o mie de străzi din Sectorul 1.

Potrivit strategiei de deszăpezire, în Sectorul 1 se intervine cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii de pe bulevardele principale (pe care circulă mijloace de transport în comun) şi de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri.

În Sectorul 1 sunt amenajate 15 puncte fixe de intervenţie rapidă formate dintr-un utilaj mare care este pregătit să deszăpezească de urgenţă arterele din cartierele unde este repartizat.

Fiecărui punct fix îi corespunde un anumit număr de străzi principale şi secundare, de care va răspunde fiecare echipaj detaşat în teren. Punctele fixe unde sunt cantonate utilajele de deszăpezire sunt:

–          Piaţa Victoriei – pastila Kiseleff – Aviatorilor;

–          Piaţa Universităţii – Fântână;

–          Piaţa Romană – A.S.E.;

–          Bd. Beijing – Parcare Pescăruş;

–          Berzei – Dinicu Golescu – Ştirbei Vodă;

–          Piaţa Gării de Nord – vis-a-vis coloane;

–          Şos. Nicolae Titulescu – Str. Iacob Felix;

–          Piaţa Presei Libere – Intrare ROMEXPO;

–          Bd. Ion Mihalache – Calea Griviţei – Staţia de carburanţi AGIP;

–          Bd. Bucureştii Noi – Bd. Laminorului – Staţia de carburanţi OMV;

–          Şos. Bucureşti-Târgovişte – Staţia de carburanţi MOL;

–          Şos. Chitilei – Staţia de carburanţi PETROM;

–          Str. Alex. Şerbănescu – Str. Nicolae Caranfil – Staţia de carburanţi AGIP;

–          Şos. Bucureşti-Ploieşti – Staţia de carburanţi PETROM (Mioriţa);

–          Piaţa Arcul de Triumf.

Sezonul rece a început la data 15 noiembrie 2009 şi se va încheia la data de 15 martie 2010. În funcție de condițiile meteo, intervalul se poate restrânge sau extinde. În toată această perioadă Romprest, societatea care asigură serviciul de deszăpezire în Sectorul 1, şi Administraţia Domeniului Public vor asigura permanenţa şi vor aplica Strategia Generală de Deszăpezire, aprobată de Consiliul Local Sector 1.

Biroul de Presă

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut