Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Încep reducerile de vară la îmbrăcăminte și încălțăminte

Publicat: 13.07.2016

Bucureștenii amatori de shopping pot profita de prețuri reduse la îmbrăcăminte și încălțăminte până la sfârșitul lunii octombrie. În perioada 01.08.2016-31.10.2016, agenții economici, inclusiv cei din Sectorul 1, vor aplica reduceri semnificative la produsele nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier: confecţii, marochinărie, tricotaje, încălţăminte, articole sportive etc. În această perioadă, reducerile vor fi afișate vizibil în vitrine sau pe produsele comercializate.

Marile lanţuri de magazine şi alţi comercianţi au început deja să notifice Primăria Sectorului 1 că intenționează să aplice reduceri la produsele sezoniere pe care le comercializează.

Comercianții trebuie să notifice administrația locală  cu cel puţin 15 zile înaintea datei de debut a reducerilor. La momentul redactării acestui comunicat, 8 societăți au notificat administrația locală a Sectorului 1 cu privire la reducerile pe care intenționează să le aplice. Printre aceştia se regăsesc brand-uri renumite, cum ar fi: Emporia Fashion Trade, Alsa Uomo, M&K Luxury, Almarom Limited etc.

Ordonanţa de Guvern nr. 99/2000 precizează că "vânzarea de soldare este orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea "soldare/soldări/solduri"şi care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul".

Agenții economici care își desfășoară activitatea pe raza Sectorului 1 pot depune notificările la Registratura Primăriei Sectorului 1 din Bd. Banu Manta nr. 9 sau pot trimite documentația prin poștă. Programul de lucru cu publicul este: luni, marți, miercuri, vineri între orele 08:30-16:30, iar joi în intervalul 08:30-18:30.

Perioada de soldare este stabilită de lege între 01.08.2016–31.10.2016 pentru produsele de primăvară – vară. În acest interval de timp, comercianţii îşi pot stabili o durată maximă de 45 de zile în care pot comercializa produse la preţuri reduse.

Formularele notificării vânzărilor de soldare sunt prevăzute în anexa 3 din norma metodologică de aplicare a O.G. nr. 99/2000, cuprinsul acesteia constând în: datele comerciantului (denumire, cod unic de înregistrare, sediul social), numele persoanei responsabile, perioada de soldare, denumirea şi cantitatea existentă a articolelor de soldat, precum şi lista cu denumirea, numărul şi data documentelor emise de furnizorii produselor respective.

Nerespectarea dispoziţiilor legale generale privind vânzările de soldare se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 10.000 lei, iar efectuarea de vânzări de soldare fără notificare se sancţionează cu amendă de la 200 la 1.000 lei.

  

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut