Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Încep reducerile la îmbrăcăminte şi încălţăminte

Publicat: 06.01.2011

Câteva zeci de lanţuri de magazine şi alţi comercianţi care îşi desfăşoară activitatea pe raza Sectorului 1 intenţionează să aplice reduceri la produsele pe care le comercializează.

Potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 99/2000 cu modificările şi completările ulterioare, vânzările de soldare pot fi efectuate după o notificare prealabilă adresată Primăriei. De asemenea, acelaşi act normativ precizează că "vânzarea de soldare este orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea "soldare/soldări/solduri" şi care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul".

Notificarea privind vânzările de soldare trebuie făcută cu 15 zile înaintea datei de debut a reducerilor. Până în prezent, 39 de comercianţi care îşi desfăşoară activitatea în Sectorul 1 au notificat administrația locală cu privire la intenţia lor de a aplica reduceri la produsele pe care le comercializează.

Agenții economici care își desfășoară activitatea pe raza Sectorului 1 pot depune notificările la Registratura Sectorului 1 al Municipiului București din Șos. București-Ploiești, nr. 9-13 sau pot trimite documentația prin poștă. Programul de lucru cu publicul este: luni, marți, joi: 08.30 – 18.30; miercuri, vineri: 08.30 – 16.30.

Perioada de soldare este stabilită de lege între 15.01.2011 – 15.04.2011 pentru produsele de toamnă – iarnă. În acest interval de timp, comercianţii îşi pot stabili o durată maximă de 45 de zile în care pot comercializa produse la preţuri reduse.

Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier (confecţii, marochinarie, tricotaje, încălţăminte, articole sportive etc.).

Formularele notificării vânzărilor de soldare sunt prevăzute în anexa 3 din norma metodologică de aplicare a O.G. 99/2000, cuprinsul acesteia constând în: datele comerciantului (denumire, cod unic de înregistrare, sediul social), numele persoanei responsabile, perioada de soldare, denumirea şi cantitatea existentă a articolelor de soldat, precum şi lista cu denumirea, numărul şi data documentelor emise de furnizorii produselor respective.

Nerespectarea dispoziţiilor legale generale privind vânzările de soldare se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 10.000 lei, iar efectuarea de vânzări de soldare fără notificare se sancţionează cu amendă de la 200 la 1.000 lei.

Compartimentul Imagine, Cultură, Presă și Informatică

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut