Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Începe școala: Infrastructură modernă și sigură în unitățile de învățământ din Sectorul 1

Publicat: 11.09.2015

Anul școlar 2015-2016 va începe în Sectorul 1 cu școli consolidate, reabilitate și modernizate și cu o ofertă educațională completă și atractivă. Grădinițele, școlile și liceele din Sectorul 1 sunt pregătite să-și primească elevii în cele mai bune condiții. Primăria Sectorului 1 a finalizat lucrările de reparații curente la toate unitățile de învățământ, astfel încât noul an școlar să înceapă în condiții optime.

Dotări ca la privat în grădinițele de stat din Sectorul 1

Investițiile realizate de Primăria Sectorului 1 în unitățile preșcolare pe care le administrează au generat, de la un an la altul, atât creșterea standardelor de calitate, cât și creșterea numărului efectiv de locuri.

În prezent, capacitatea unităților preșcolare de stat din Sectorul 1 este de peste 6000 de locuri. Astfel, micuţii din Sectorul 1 au, și în acest an, un loc asigurat la grădiniţă.
Clădiri moderne şi sigure, spaţii generoase, terase amenajate natural, locuri de joacă ultramoderne şi predare în limbi străine, acestea sunt condițiile pe care le oferă grădiniţele de stat din Sectorul 1 care concurează ca standarde de calitate cu cele din învăţământul privat.

Grădiniţa Colegiului German Goethe funcționează într-o clădire modernă, unde peste 500 de copii învaţă limba germană în cele mai bune condiţii.

Un alt centru de excelenţă unde limba germană a devenit prima limbă de predare este Grădiniţa nr. 50 (Str. Nicolae Iorga nr. 5), consolidată şi extinsă cu un corp nou. Ineditul investiţiei îl constituie amenajarea unui loc de joacă pe terasa grădiniţei, amenajat natural cu gazon.

Lege și ordine în perimetrul școlilor din Sectorul 1!

Toate unitățile de învățământ aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 sunt dotate cu butoane de panică conectate la dispeceratul Poliției Locale, timpul de răspuns al echipelor de intervenție fiind de maxim 7 minute de la acționarea acestora. Echipamentul de alarmare este montat în fiecare unitate de învățământ într-un loc ușor accesibil personalului de pază și se utilizează în următoarele situații: pătrundere fără drept în unitatea de învățământ, intrare prin efracție, atac asupra personalului de pază, tulburarea ordinii și liniștii publice, urgențe medicale sau în caz de incendiu.

De asemenea, administrația locală a montat, până în prezent, zeci de camere de supraveghere în aproape jumătate din școlile și liceele din Sectorul 1 care asigură o monitorizare permanentă a tot ce se întâmplă în zonă şi permit intervenția rapidă a poliţiştilor locali atunci când este pusă în pericol siguranţa elevilor. Camerele supraveghează permanent accesul, zonele de recreere şi perimetrul exterior al unităţilor de învăţământ şi sunt racordate la Dispeceratul Central al Poliției Locale.

Totodată, echipaje ale Poliţiei Locale Sector 1 patrulează pe toată perioada orelor de curs în perimetrul unităţilor de învăţământ. Măsura vizează prevenirea de fapte antisociale care ar putea afecta siguranţa copiilor şi elevilor, precum şi intervenţia operativă a polițiștilor locali pentru prinderea eventualilor agresori.

Prin programul "Siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar", clădirile tuturor unităţilor de învăţământ au fost dotate cu instalaţii antidescărcări electrice. Acest program constă în dotarea unităţilor de învăţământ cu instalaţii de protecţie contra descărcărilor electrice, constituirea de prize de pământ pentru instalaţiile electrice, înlocuirea prizelor din clădire cu prize protejate cu siguranţe diferenţiale şi dispozitive de protecţie la scurtcircuite, precum şi dotarea, acolo unde este cazul, cu instalaţii de degivrare a jgheaburilor şi burlanelor.

În plus, toate unitățile școlare au fost dotate cu sisteme de fum antiincendiu (centrale de incendiu).

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut