Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Internet gratuit în parcurile din Sectorul 1

Publicat: 11.07.2014

Parcurile Sectorului 1 țin pasul cu tehnologia de ultimă generație. Bucureștenii care aleg parcurile din această zonă administrativă pentru câteva ore de relaxare pot naviga gratuit pe internet chiar în parc.

Începând din această vară, Primăria Sectorului 1 a introdus rețea gratuită de wireless în patru dintre parcurile pe care le administrează: Kiseleff (zona cuprinsă între Str. Barbu Ştefănescu Delavrancea şi Şos. Kiseleff), Bazilescu (zona cuprinsă între Teatrul de Vară, Str. Subcetate şi Bd. Bucureştii Noi), Venus (zona Splaiul Independenţei, lângă Opera Română) și Regina Maria.

Accesul la internet este liber, fără parolă, însă site-urile cu conţinut nerecomandat minorilor şi conexiunile care facilitează pirateria de materiale protejate prin drepturi de autor sunt restricţionate.

"Parcurile reprezintă o oază de sănătate pentru noi toţi şi sunt cartea de vizită a Sectorului 1 de Verde. Ca urmare a investițiilor pe care le-am realizat în ultimii ani, ele sunt o alternativă ideală de petrecere a timpului liber pentru bucureșteni. Parcurile din această zonă administrativă oferă astăzi nu numai relaxare și aer curat, ci și acces gratuit la internet. În secolul XXI internetul a devenit o necesitate pentru tineri și nu numai, o rețea gratuită de wireless neputând lipsi din parcurile celui mai dezvoltat sector al Capitalei", afirmă Primarul Andrei Chiliman.

Până în prezent, acest proiect s-a bucurat de un succes deosebit în rândul bucureștenilor. În primele 10 zile ale lunii iulie, peste 500 de utilizatori unici au accesat sistemul wireless gratuit pus la dispoziția bucureștenilor.

Echipamentele folosite sunt de ultimă generaţie, fiind similare cu cele care au constituit reţeaua oficială wireless a Jocurilor Olimpice de la Londra. Aceste tipuri de echipamente, care au deservit aproximativ 350.000 de utilizatori în Londra, oferă bucureştenilor cea mai plăcută experienţă de navigare pe internet, fie că este folosit un smartphone, o tabletă sau un laptop.

Conexiunea internaţională la internet este realizată la o viteză de transfer de 10 Mb/secundă, iar pentru conexiunea metropolitan viteza disponibilă este de 100 Mb/secundă. Echipamentele instalate suportă un număr minim de 1000 de conexiuni simultane pentru fiecare locaţie în parte, astfel încât posibilitatea supraaglomerării este minimă.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut