Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Investim 150 de milioane lei în sănătate.“După dezastrul lăsat în urmă de PNL-PSD, noi reconstruim și modernizăm sistemul medical din Sectorul 1”

Publicat: 10.11.2023

Primăria Sectorului 1 investește sume record în servicii medicale de calitate destinate comunității locale. În acest an, am alocat de la bugetul local 150 de milioane lei pentru dotarea cu aparatură de ultimă generație și realizarea de reparații capitale la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie "Ana Aslan",  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Spitalul Universitar de Urgență "Elias", Spitalul Clinic "Sfânta Maria", Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială "Prof. Dr. Dan Theodorescu" și la Spitalul Clinic Filantropia, precum și plata la zi a utilităților pentru patru spitale din această zonă administrativă.

Administrația locală a Sectorului 1 a virat deja sumele necesare pentru următoarele investiții:

 Sediul Central al Institutului "Ana Aslan" avea nevoie urgentă de reparații capitale la pavilioanele A și B, la rețeaua de canalizare interioară, pentru care am alocat deja fondurile necesare;
 Achiziționăm la "Elias" cel mai performant RMN de pe piața medicală (3 Tesla)- în valoare de peste 23 milioane lei, aparatură medicală pentru Unitatea de Electrochirurgie și mobilier medical nou în valoare de peste 7 milioane lei. În plus, renovăm și reabilităm secția de chirurgie clinică  (are 68 de paturi și tratează anual în medie 2.500 de pacienți) și laboratorul de anatomie patologică;
 La "Grigore Alexandrescu" achiziționăm un laser dentar de ultimă generație pentru terapie, țesuturi dentare dure.

"O mare pare din sumele de mai sus provin din contractele păguboase realizate de PNL- PSD, contracte în defavoarea comunității pe care le-am oprit. Ce poți face cu banii recuperați de la firmele PNL – PSD care erau abonate la bugetul Sectorului 1 după ani întregi de linșaje mediatice? Realizăm investiții record în sănătatea comunității locale în cuantum de 150 milioane lei. După ani la rând, în care spitalele din Sectorul 1 au fost subfinanțate și erau pasate de la o instituție la alta, acum modernizăm sistemul medical prin fapte și cifre concrete", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Aceste investiții sunt doar o mică parte dintr-un program mult mai amplu pe care îl implementăm în Sectorul 1. În primele 10 luni ale anului, am achitat la zi toate utilitățile -apă, electricitate, canalizare, pază, etc.- pentru patru spitale: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Spitalul Clinic de Urgență "Floreasca", Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice. Vorbim de aproape 8 milioane de lei pe care i-am virat deja.

Totodată, reamintim faptul că  investim peste 40 milioane de lei în alte trei mari spitale  din Sectorul 1. În perioada următoare, vom încheia un protocol cu Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) pentru ca alte trei spitale din Sectorul 1: Spitalul Clinic "Sfânta Maria", Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială "Prof. Dr. Dan Theodorescu" și Spitalul Clinic Filantropia să poată achiziționa aparatură medicală modernă.

Cea mai mare investiție de la aceste spitale este în cuantum de 12,1 milioane lei și este destinată achiziționării la Spitalul Clinic "Sfânta Maria" a unui Aparat de Rezonanță Magnetică 3 Tesla, care asigură o scanare mai performantă a corpului uman. Acest instrument dotat cu tehnologie de ultimă generație permite o diagnosticare rapidă și foarte precisă, pentru o gamă variată de afecțiuni.

Alte achiziții vitale pentru sistemul medical din Sectorul 1 pe care le finanțăm: Robot Chirurgical- 11,5 milioane lei, Analizator PET-CT Intraoperator pentru specimen tisular- 3,3 milioane lei, Sistem Ablație Tumorală prin Electroporație- 3,1 milioane lei, toate trei la Spitalul Clinic "Sfânta Maria,  Mamograf- 1,8 milioane lei- la Spitalul Clinic Filantropia etc.

"Au uitat cei din PNL – PSD că au avut o pleiadă de impostori la șefia Ministerului Sănătății, că au dat mari tunuri în pandemie- este dosar la DNA cu prejudicii de milioane de euro, că au devalizat Complexul Multifuncțional Caraiman – dosar trimis în instanță de procurorii anticorupție și că au vândut pe toate posturile de televiziune obediente o machetă de carton pe post de spital nou. Așadar, în ciuda linșajelor mediatice și a dezinformării la adresa noastră ne continuăm misiunea. După dezastrul lăsat de ei în urmă, noi reconstruim și modernizăm sistemul medical din Sectorul 1", a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut